Dünyada olağanüstü hareketlilik

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence 'Washington'da kalmasını gerektiren bir durumun ortaya çıkması' nedeniyle seyahatini iptal ederken, Putin tüm programlarını iptal etti. Çin yönetimi de acil olarak toplandı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'de Brüksel'de acil bir toplantıya çağrıldı.

Dünyada olağanüstü hareketlilik

Dünyada liderler düzeyinde olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. ABD'de Beyaz Saray'da olağanüstü hal ilan edilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tüm programını iptal etti. Öte yandan Çin'de de acil olarak toplanıldığı bildiriliyor. Öte yandan Avrupa Komisyonu üyeleri Brüksel'de acil toplantıya çağrıldı. Gelişmeleri takip ediyoruz...

Pence acil olarak Beyaz Saray'a çağırıldı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 'Washington'da kalmasını gerektiren bir durumun ortaya çıkması' nedeniyle acil koduyla Beyaz Saray'a çağrıldı. Beyaz Saray'da olağanüstü hal ilan edildiği bildiriliyor ancak resmi bir açıklama yapılmış değil.

Putin her şeyi iptal etti

İkinci büyük hareketlilik Rusya'da yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'çok önemli bir durum' olarak bildirilen bir nedenden ötürü tüm programını iptal etti. Putin bu hamlesinin ardından Savunma Bakanı Şoygu ile acil bir toplantı gerçekleştirdi.

Çin'de de bir şeyler oluyor

ABD ve Rusya'nın ardından Çin'den de haberler geliyor. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi'nin de acil olarak toplandığı ileri sürüldü.

Avrupa da hareketlendi

Bu gelişmelerin son halkasını ise Avrupa oluşturdu. Aynı saatlerde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de Brüksel'de acil bir toplantıya çağrıldı.

Rusya'dan açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle programını iptal ettiğini, kısa süre içinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geleceğini belirtti.