Dünyadan 9 ülke hakkında acil uyarı... Sonu gelecek 9 ülke açıklandı... İçerisinde Türkiye de var. İhtimal bir anda yüzde 70'e çıktı

Dünyadan 9 ülkeye acil uyarı geldi. Ukrayna'daki Zaporojya Nükleer Santrali'ne yerleştirildiği iddia edilen bombaların patlaması durumunda içinde Türkiye'nin olduğu 9 ülke durumdan etkilenecek. Böyle bir patlamanın olmasına felaket gözüyle bakılıyor.

Dünyadan 9 ülke hakkında acil uyarı... Sonu gelecek 9 ülke açıklandı... İçerisinde Türkiye de var. İhtimal bir anda yüzde 70'e çıktı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dünya ülkelerini olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Bu 2 ülke kendi bölgelerinin yanı sıra uzak coğrafyalarında da sıkıntılı süreçlere neden oluyor. Ukrayna tarafından ortaya atılan son iddia da büyük bir yankı uyandırdı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rus kuvvetlerinin santralindeki bazı binaların çatısına 'patlayıcıya benzeyen nesneler' yerleştirdiğini öne sürdü. Fakat Zelenski'nin bu iddiası kısa süre içerisinde Rusya tarafından yalanlandı. 

'Kâbus senaryosu' olarak nitelendiren bu durumun gerçekleşmesi durumunda nükleer faciadan 'Ukrayna, Romanya, Macaristan, Çekya, Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya etkilenecek..

Türkiye'nin bölgeye çok yakın olması nedeniyle havadan gelebilecek radyasyonlarla etkilenebileceği dile getiriliyor. Türkiye'nin söz konusu durumdan etkilenme ihtimali ise yüzde 70 seviyelerinde.