Dünyadan yok olmak üzere olan canlının görüntüsü çekildi. Burnunun doğada eşi benzeri yok. Acilen kurtarılmalı

Dünyadan yok olmak üzere olan canlının görüntüsü çekildi. Nesli kritik derecede tehlikede olan Sayga antilopları, kendilerine has burunlarıyla dikkat çekti. Doğada burnunun bir eşi benzeri olmayan canlı, acilen kurtarılmalı, yoksa yakında dünyadan silinecek.

Avrasya bozkırlarında yaşayan Sayga antiloplarının görüntüsü çekildi. Nesli kritik derecede tehlikede olan canlı, doğada eşi benzeri olmayan burunlarıyla dikkat çekiyor. Uzmanlar, bir anda önce önlem alınması gerektiğini söylüyor. Yoksa bu kendilerine has burunları olan ilgi çekici canlılar, dünyadan yakında tamamen silinecek. 

Dünyadan yok olmak üzere olan canlının görüntüsü çekildi. Burnunun doğada eşi benzeri yok. Acilen kurtarılmalı - Resim : 1

SAYGA ANTİLOBU

Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Rusya ve Moğolistan'da yaşayan göçücü bir çift toynaklı memeli cinsidir. Sayga cinsinin en karakteristik özelliği kabarık ve öne doğru uzayıp sarkmış burnudur. Burnunun evrimsel süreçte tozlu-kumlu coğrafyada havayı filtre edebilmesini sağlayacak adaptasyonlar kazandığı düşünülüyor, ayrıca Saygaların kışın oldukça ağır mevsimsel şartlarda nefes alırken; ciğerlerine giden havanın ısınmasını gelişmiş burunları sayesinde sağladıkları da ciddi olarak tahmin edilmektedir. 

Dünyadan yok olmak üzere olan canlının görüntüsü çekildi. Burnunun doğada eşi benzeri yok. Acilen kurtarılmalı - Resim : 2