Guinness Rekorlar Kitabına girdi! İşte dünyanın yaşlı köpeği

ABD’de yaşayan Alex Wolf 20 yıl önce bir barınaktan köpek sahiplendi. Wolf’un sahiplendiği Gino 24 Eylül 2000'de doğdu. Gino ise 22 yıl 52 günlük olarak Guinnes Rekorlar Kitabında yaşayan en yaşlı köpek unvanını aldı.

Guinness Rekorlar Kitabına girdi! İşte dünyanın yaşlı köpeği

Kaliforniya'da ikamet eden Alex Wolf 24 Eylül 2000'de doğan Gino, 2 yaşındayken sahiplendi. Gino ise 15 Kasım’da 22 yıl 52 günlük olarak Yaşayan en yaşlı köpek unvanının yeni sahibi oldu.

İndependent Türkçe’ye göre  Wolf, dünyanın yaşayan en yaşlı köpeği olan Gino'yu 27 Eylül 2002'de Colorado, Boulder'da sahiplendi. Köpeğin eskisi kadar hareketli olmadığını belirten sahibi hayvanın artık ateş başında şekerleme yapmayı ve somon atıştırmayı tercih ettiğini ifade etti.

Guinness Rekorlar Kitabına girdi! İşte dünyanın yaşlı köpeği - Resim : 1

“Uzun yaşamın sırrı sağlıklı beslenme”

Alex Wolf’a göre yaşlı köpek Gino’nun uzun yaşamının sırrı kaliteli yemeklerden oluşan sağlıklı beslenme düzeni, veteriner bakımı olduğunu ifade ederken Gino’nun çok güçlü olduğunu da belirtti.

Wolf, "Yaşayan en yaşlı köpek" unvanını hayvanlar için yapılacak çalışmalara fon ve farkındalık yaratmak için kullanmak için halihazırda kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla görüştüğünü açıkladı.