Dünyanın her yerinden aynı haber geliyor... Bu defa Türkiye'de karaya vurdu... Yüzlercesi peş peşe ölmeye başladı

Son dönemde dünyanın gündeminden düşmeyen karaya vuran yunuslar, bu defa da Türkiye'de görüldü. Japonya, ABD ve Fransa'da yüzlerce yunusun karaya vurduğu ve gizemli ölümlerin sebebi araştırılırken Sinop kıyılarında karaya vurmuş ölü bir yunus bulundu. Geçtiğimiz yıllarda da ülkemizde sık sık görülen karaya vuran ölü yunuslar üzerine inceleme yapan araştırmacılar, yunusların ağlara takılmaları sonucu boğulduklarını ortaya koymuştu.

Dünyanın her yerinden aynı haber geliyor... Bu defa Türkiye'de karaya vurdu... Yüzlercesi peş peşe ölmeye başladı

Sinop Hamsi Yolu Bahçeler Plajı yakınlarından geçen vatandaşlar sahilde ölü bir yunus gördü. İhbar üzerine bölgeye gelen Sinop Belediyesi ekipleri, ölü yunusu inceleme yapılmak üzere bulunduğu yerden aldı. 

Dünyanın her yerinden aynı haber geliyor... Bu defa Türkiye'de karaya vurdu... Yüzlercesi peş peşe ölmeye başladı - Resim : 1

İNCELENMİŞTİ

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi yetkilerince yunusun ölüm nedenine ilişkin inceleme yapılacağı öğrenildi. Bu arada kentte geçen yıl da çok sayıda ölü yunus sahile vurmuş, incelemede yunusların balık ağlarına takılmaları sonucu boğuldukları tespit edilmişti.

Dünyanın her yerinden aynı haber geliyor... Bu defa Türkiye'de karaya vurdu... Yüzlercesi peş peşe ölmeye başladı - Resim : 2