TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı! Deniz kabul testlerine başlandı

İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilmekte olan İstanbul Fırkateynine, törenle Türk bayrağı toka edildi ve ilk seyrine çıkılarak Deniz Kabul Testlerine başlandı.

TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı! Deniz kabul testlerine başlandı

Millî Savunma Bakanlığı, İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilmekte olan İstanbul Fırkateynine, törenle Türk bayrağı toka edildiğini ve ilk seyrine çıkılarak Deniz Kabul Testlerine başlandığını açıkladı.

TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı! Deniz kabul testlerine başlandı - Resim : 1

TCG Anadolu, uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 SİHA, hangarında ise 19 helikopter veya 30 SİHA konuşlandırabilen, araç güvertesinde ise 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taşıyabiliyor.

SİHA'LAR DA KONUŞLANABİLİYOR

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip. Toplam 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu'da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor.

TCG Anadolu, amfibi harekât ve hava harekâtı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek.