Dünya’nın sonunu kendi elimizle getirdik! Tüm insanlar tehlikede, hapishaneden böyle kaçtı

Bilim insanları tarafından son gerçekleştirilen çalışma büyük tepki çekti. Araştırmacılar şekil değiştirebilen ve sıvıya dönüşebilen insansı, minyatür robotlar yarattı. Robot, sıvıya dönüştükten sonra hapishanede kaçmayı başardı.

Dünya’nın sonunu kendi elimizle getirdik! Tüm insanlar tehlikede, hapishaneden böyle kaçtı

Robotlar hakkındaki gelişmeler insanları ürkütmeye devam ediyor. Bilim insanları tarafından robotlarla ilgili yürütülen yeni çalışma da büyük panik yarattı.

Araştırmacılar şekil değiştirebilen ve sıvıya dönüşebilen insansı, minyatür robotlar yarattı.

Bu buluş, çeşitli durumlarda kullanılabilecek, sıvı ve katı arasında geçiş yapabilen daha fazla robotun yaratılmasına ön ayak olabilir. Araştırmacılar robotlardan birinin, sıvıya dönüşerek tutulduğu küçük hapishaneden kaçabileceğini gösterdi.

 

ROBOTLARDAN FAYDALANMAYI UMUYORLAR

Diğer gösterimlerde robotlar hendeklerin üzerinden atlama, duvarlara tırmanma ve nesneleri hareket ettirmek için ikiye bölünüp birlikte çalıştıktan sonra tekrar birleşme becerisi sergiledi.

Aynı zamanda manyetik olan robotlar, elektriği iletmek için de kullanılabiliyor ki bu da kontrol edilmelerine olanak sağlıyor.

Bilim insanları artık bu gösterimlerden sonraki aşamaya geçip bu robotlardan gerçekten faydalanmanın yollarını bulmayı umuyor. 

Dünya’nın sonunu kendi elimizle getirdik! Tüm insanlar tehlikede, hapishaneden böyle kaçtı - Resim : 1

Dünya’nın sonunu kendi elimizle getirdik! Tüm insanlar tehlikede, hapishaneden böyle kaçtı - Resim : 2

Dünya’nın sonunu kendi elimizle getirdik! Tüm insanlar tehlikede, hapishaneden böyle kaçtı - Resim : 3