Dünya'ya doğru güdümlü kurşun gibi geliyor... Tarih verildi, herkes bu tarihi iyi öğrensin

Bu hafta sonu yaklaşık 70 metre çapında olan 2023 DZ2 olarak bilinen uzay kayası, Dünya'nın yanından geçecek ve bu olay çevrimiçi bir şekilde izlenebilecek. Bilim insanlarının açıkladığına göre cumartesi geçmesi tahmin edilen, asteroidin geçişi çok yakın olacak. Buna ek olarak asteroidin gözlemlemesi bile mümkün olacak.

Dünya'ya doğru güdümlü kurşun gibi geliyor... Tarih verildi, herkes bu tarihi iyi öğrensin

Bilim insanları tarafından ismi 2023 DZ2 olarak açıklanan uzay kayası, bu hafta cumartesi günü Dünya’ya çok yakın bir şekilde geçecek. Çevrimiçi izlenebilecek olan geçiş bilim insanları tarafından gözlemlenecek.

Dünya'ya doğru güdümlü kurşun gibi geliyor... Tarih verildi, herkes bu tarihi iyi öğrensin - Resim : 1

“KÜÇÜK BİR TELESKOP İLE GÖRÜLEBİLECEK”

Sanal Teleskop Projesi'nden (VTP) bir astronom olan Gianluca Masi, Newsweek'e verdiği demeçte, "Uçuş zamanına odaklanan birkaç saat boyunca, 2023 DZ2 iyi bir dürbün ve küçük bir teleskop yardımıyla görülebilecek kadar parlak olacak. "90 mm'lik büyük bir teleskop bunu kolayca gösterecektir."

42 İLE 98 METRE ÇAPINDA OLABİLİR

2023 DZ2 muhtemelen yaklaşık 70 metre çapındadır, ancak mevcut veriler olası boyutları açıklamaktadır. CNEOS veri tabanından alınan rakamlar, asteroitin çapının 42 ila 98 metre arasında herhangi bir ölçüde olabileceğini ifade etti.