'Düşük gelir' koronavirüse davetiye çıkarıyor!

Nature Human Behaviour" dergisinde yayımlanan bir çalışma, düşük gelirli kişilerin ekonomik kaygılarının ve işe gitmek zorunda kalmalarının koronavirüse davetiye çıkardığını ortaya koydu.

'Düşük gelir' koronavirüse davetiye çıkarıyor!

ABD'de "Nature Human Behaviour" dergisinde yayımlanan bir çalışmada düşük gelirli mahallelerde yaşayanların, yeni tip koronavirüse yakalanma riskinin daha fazla olabileceği ortaya koyuldu.

210 binden fazla mahallede akıllı telefonlardan elde edilen verileri kullandı ve her mahalle ortalama gelire göre sınıflandırıldı. Bu mahallelerden insanların evde kalıp kalmadıkları, işe gidip gitmedikleri, hastane, restoran, park, ibadet yerleri ya da süpermarketlere gidip gitmedikleriyle ilgili veriler incelendi.

Boston Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsünün yürüttüğü çalışmada, koronavirüs tedbirlerinin, işe gitmek için evlerinden çıkmak zorunda olan düşük gelirli kişilerin üzerinde etkisinin çok az olduğu belirlendi. Araştırma ekibinden Jonathan Jay'ın, yaptığı açıklamaya göre, düşük gelirli bireylerin de sosyal hayata katılımları en yüksek gelir grubuyla neredeyse aynı oranda düştü. Ancak, ancak işe gitmeleri gerektiği için evlerinden çıkmak zorundalar.

Küresel Sağlık ve Epidemiyoloji Bölümünden Jacob Bor da düşük gelirli insanların çalışırken Kovid-19'a maruz kalma olasılığının daha yüksek olmasının, iç mekanlarda maske takma zorunluluğu gibi tamamlayıcı politikaların önemini artırdığına işaret etti.