Düzce, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Bilecik... Resmi uyarılar ardı ardına geldi. Türkiye'de durum çok ciddi, 23:59'a kadar devam! Herkes önlemini alsın

Düzce, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'e resmi uyarılar ardı ardına geldi. Valiliklerden gelen uyarıya göre, etkili olması beklenen toz taşınımına karşı tüm vatandaşların gerekli tedbirleri alması istendi. Türkiye'de durum çok ciddi, 23:59'a kadar devam edecek. Herkes önlemini alsın.

Düzce, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Bilecik... Resmi uyarılar ardı ardına geldi. Türkiye'de durum çok ciddi, 23:59'a kadar devam! Herkes önlemini alsın

Düzce, Bursa, Denizli, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'e valiliklerden resmi uyarılar ardı ardına geldi. Afrika çöl tozu etkisi altına giren Türkiye'de durum çok ciddi, herkes gerekli önlemleri almalı.

DENİZLİ VE ÇEVRESİNE UYARI

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre; Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illeri bölgesinde bugün yer yer toz taşınımı yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtınayla birlikte etkili olması beklenen toz taşınımının neden olabileceği görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Gün boyu beklenen toz taşımının gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini kaybetmesi bekliyor.

GÖRÜŞ MESAFESİ AZALACAK

Valilik Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün uyarısını paylaşarak vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıda “Yapılan son değerlendirmelere göre; 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Çankırı, Karabük, Kırıkkale genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. Toz taşımının 24 Nisan 2024 saat 02.00 ile 23.59 saatleri arasında olması bekleniyor.

23:59'A KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

Bu gece 23:59’a kadar sürmesi beklenen meteorolojik olayla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba günü bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik) toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımı nedeni ile görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."