Düzce, Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul ve Sakarya dikkat! 250 yıldan bu yana hızla birikiyor. Uzman isim tarih verdi. Herkes hazırlanmak zorunda

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesindeki illerimiz Düzce, Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul ve Sakarya için dikkat çeken bir tarih verdi. "250 yıldan bu yana birikiyor" diye de sözlerine ekledi.

Düzce, Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul ve Sakarya dikkat! 250 yıldan bu yana hızla birikiyor. Uzman isim tarih verdi. Herkes hazırlanmak zorunda

Türkiye, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat sabah saatlerine karşı meydana gelen büyük ve yıkıcı depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. 

Depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaşımız da 11 ilimizde karanfiller ve dualarla anıldı. 

Bir diğer yandan ise büyük bir depremin beklendiği Marmara bölgesinde vatandaşlarımız depreme hazırlık konusunda atılan adımlarla ilgili gelişmeleri takip ediyor. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesindeki illerimiz Düzce, Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul ve Sakarya için dikkat çeken bir tarih verdi. "250 yıldan bu yana birikiyor" diye de sözlerine ekledi. 

"3- 4 YIL KADAR SÜREMİZ KALDI" 

tv100.com'dan Müge Yücetürk ve Seçil Balık'a açıklamalarda bulunan Pampal, "99 yılından beri bu konuları konuşuyoruz. İstanbul fayı da en son 1766 yılında kırıldı. Fay hatlarının 250 yıl süreyle enerji biriktirdiği biliniyor. Kaba bir tabirle beklenen İstanbul depremi için 3-4 yıl kadar bir süremiz kaldı" ifadelerini kullandı.