Düzce'deki selde kaybolan 6 kişi aranıyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde selin vurduğu Esmahanım köyünde kaybolan 4’ü çocuk, 7 kişiyi arama çalışmaları sürerken, dere yatağında kayıplardan Fatma Töngel'in cesedi bulundu. Bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.

Düzce'deki selde kaybolan 6 kişi aranıyor

Kentte dün etkili olan yoğun yağış sonrasında birçok köy merkezinde sel ve su baskınları yaşanmış, Cumayeri ve Akçakoca'da mahsur kalan 69 kişi helikopterlerle kurtarılmıştı.

Yolların çökmesi ve köprülerin yıkılması nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde 7 kişinin kaybolduğu iddiası üzerine helikopterlerle bölgede tarama çalışması başlatıldı.

- Bir kişinin cesedi bulundu

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, Esmahanım ile Uğurlu köyü arasında dere yatağında bir kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi. 

Yapılan inclemede cesedin 42 yaşındaki Fatma Töngel’e ait olduğu belirlendi. Töngel'in cesedi otopsi için Akçakoca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Düzce'deki selde kaybolan 6 kişi aranıyor - Resim : 1

AFAD, jandarma, UMKE, itfaiye, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri de sabah erken saatlerden itibaren bölgedeki arama çalışmalarını genişletti.

Köyden geçen Melen Çayı’nın Karadeniz’e buluştuğu havzada Sahil Güvenlik ekipleri dürbünlerle tarama yaparken, helikopterler ise havadan kayıpları arama çalışmalarını sürdürüyor.

Köyde mahsur kalan 219 kişi ekipler tarafından kurtarılmıştı.

- "Çok büyük bir felaket"

Düzce'deki selde kaybolan 6 kişi aranıyor - Resim : 2

Esmahanım köyü muhtar azası Nurullah Kap, iki gündür çok etkili olan yağmurun önceki gece olağanüstü bir hal aldığını belirterek, "Görülmemiş çok büyük bir sel felaketi oldu. Köydeki iki deremizden olağanüstü bir şekilde su geçti. Sular buradaki beton duvarları yıktı." dedi. 

Kayıp haberlerinin gece gelmeye başladığını belirten Kap, şunları söyledi:

"Evlerinde durabileceklerini düşündükleri Töngel ve Kaplan ailelerini sel aynı alanda evin içinden alıyor. 9 kişi sele kapılıyor, iki genç köy merkezinde ağaca çıkıyor ve helikopter yardımıyla buradan alınıyor. Dün akşam üzeri yine helikopterler gelmeye başladı. Helikopterler uygun alana iniş yapıyor, AFAD ekipleri de burada. Kayıplar inşallah sağ salim kurtulur, çalışmalar sürüyor. Şu an 7 kişi kayıp. bunlar, Cengiz (53), Fatma (42), Kaan Töngel (3), Nilgün (38),  Funda (8), Senem ve Sinem Kaplan ikiz 7 yaşında. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor." diye konuştu. 

- Deniz renk değiştirdi

Düzce'deki selde kaybolan 6 kişi aranıyor - Resim : 3

Öte yandan Akçakoca'da Melen Çayı’nda akan çamurlu sel suları Karadeniz’i kahverengiye boyadı. 2 rengin birleştiği noktalarda ilginç görüntüler oluştu.