Düzce'ye 35 bin tanesi hep birlikte bırakıldı... 35 bin tane çuvaldan çıkar çıkmaz süzgeç çırpmaya başladı

Düzce’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı çalışma kapsamında göletlere 35 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Düzce'ye 35 bin tanesi hep birlikte bırakıldı... 35 bin tane çuvaldan çıkar çıkmaz süzgeç çırpmaya başladı

Son zamanlarda yaşanılan iklim krizi nedeniyle sularımızda azalan balık sayısı Tarım ve Orman bakanlığını harekete geçirdi. Çeşitli illerimizde sayıca azalan balıkların yeri son hız doldurulmaya çalışılıyor. Azalan balık popülasyonunun giderilmesi ve eski günlere dönülmesi için çalışmalar sürüyor. 

35 BİN SAZAN BALIĞI GÖLE BIRAKILDI 

Bu çalışmalardan bir tanesi de Düzce'de gerçekleşti. Görevliler tarafından göletlere bırakılan 35 bin sazan balığı hızla göle adapte oldu. Çalışmanın başarısının ilerleyen günlerde görüleceği düşünülüyor.

Düzce'ye 35 bin tanesi hep birlikte bırakıldı... 35 bin tane çuvaldan çıkar çıkmaz süzgeç çırpmaya başladı - Resim : 1
Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü balıklandırma programı ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, kıyı balıkçılığı ile ticari ve sportif gayeli balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

ÇALIŞMALARIN BAŞARISI KURALLARA UYULMASINA BAĞLI

Bu anlamda Düzce’de Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ve ilgililerin katılımıyla Çamlıpınar Göletine 5 bin, Korugöl'e 5 bin, Topuk Göletine 20 bin ve Torkul Gölüne 5 bin olmak üzere toplamda 35 bin sazan balık yavrusu bırakıldı

Düzce'ye 35 bin tanesi hep birlikte bırakıldı... 35 bin tane çuvaldan çıkar çıkmaz süzgeç çırpmaya başladı - Resim : 2

Esra Uzun, balıklandırma programının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine, en az bir kez üremesine müsaade edilmesinin ve izin verilen yasal boyutların altında kalan balıkların avlanılmamasının oldukça önem arz ettiğini belirtti.