e-Devlet’ten 6 ay geri ödemesiz destek! Hemen başvurabilirsiniz!

Geliri kesilen ve belli bir seviyenin altında olan vatandaşlara devletin düzenli olarak düzenlediği kampanyalar neticesinde destek almak mümkün oluyor. Her ay ise yeni bir destek kampanyasıyla devlet geliri olmayan vatandaşa destek olmaya ve yüzünü güldürmeye devam ediyor.

e-Devlet’ten 6 ay geri ödemesiz destek! Hemen başvurabilirsiniz!

Gelir kaybına uğrayan ve geliri olmayan hatta işsiz kalan vatandaşların imdadına devlet yetişiyor. Devlet, devletin kısa yolu olan e-devlet üzerinden vatandaşlara sunduğu kampanyalara başvuru yolu sunarak bu destek kampanyalarından faydalanmasını sağlıyor. Sosyal yardım çatısı altından toplanan bu yardımların dışında devlet işsiz kalan vatandaşa da elini uzatıyor.

Peki her ay yenisi eklenen bu destek kampanyaları ne kadar sürecek? Hangi destek kampanyasının ne kadar süresi var? Bu haberde ise işsiz kalan vatandaşlara ödenecek olan 6 aylık destek ödemesi yapılıyor.

Peki bu destek ödemesinden kimler yararlanabilir? 6 aylık geri ödemesiz işsizlik maaşını kimler alabilir? İşte tüm detaylar…

Gelir kaynağı olmayan vatandaşlar bir şekilde geçinmenin yollarını bulmaya çalışıyorlar. İşsiz kalan vatandaşlar ise devletten en az 6 ay boyunca geri ödemesiz destek alabiliyorlar. Bu ise işsizlik ve kısa çalışma ödeneği olarak geçiyor. Ödeme bilgileri ise e-Devlet sistemi üzerinden öğreniliyor.

İşinden ayrılmak kalan vatandaşlara İŞKUR aracılığı ile işsizlik ödeneği ödemesi yapılıyor. İşsiz kalan vatandaşlar en az 180 gün yani 6 ay boyunca ödemeden faydalanabiliyorlar. 2022 yılında işsizlere ödenen en düşük miktar 1.986,41 TL olarak belirlendi.

İşsizlik ödeneğinden kimler faydalanabilir:

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

Sorgulamalar e-Devlet üzerinden

İşsizlik ödeneğine başvuruda bulunmuş olan vatandaşlar ödeme bilgilerini e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirler.

Bu kapsamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan açıklamada ifadeler kullanıldı:
İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödeme bilgilerinizi e-Devlet Kapısı üzerinden takip edebilirsiniz.