Uygunsuz görüntülerle şantaj!

Edirne'de ev ve iş yerlerine gizli kamera koyarak insanların uygunsuz görüntülerini kaydeden şebeke çökertildi. Yapılan aramalarda çok sayıda hard disk ele geçirildi.

Uygunsuz görüntülerle şantaj!

Edirne Bedesten Çarşısı'nda tekstil ürünleri satışı yapan İ.Y. isimli kadın, kendisine şantaj yapıldığını ifade ederek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. İ.Y., K.Y.'nin kendisinin uygunsuz görüntülerini çekerek şantaj yaptığını ifade etti.

İhbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, K.Y.'nin evi, iş yeri ve arabasında arama yaptı. Bulunan tüm materyaller delil olarak toplanırken K.Y. gözaltına alındı.

Yapılan incelemenin ardından sadece İ.Y.'nin değil, bir çok iş insanının uygunsuz görüntüleri olduğu tespit edildi. K.Y., Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'şantaj' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme' suçlarından tutuklandı.

K.Y., İ.Y.'yi şikayet etti

Tutuklandıktan sonra cezaevine konulan K.Y., bir süre sonra İ.Y.'yi şikayet etti. Sorgulanan İ.Y. ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

K.Y. daha sonra B.D. ve eşi J.B.D.'den şikayetçi oldu

B.D. ve J.B.D. isimli çift K.Y.'nin şikayetiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. Çiftin evlerinde yapılan aramada da çok sayıda iş insanına ait uygunsuz görüntüler bulundu.

Polisin dijital materyallerde uygunsuz görüntüleri bulunanları tespit ederek, ifadelerini alma çalışmalarının da sürdüğü öğrenildi.