Efes’in Real Madrid’e karşı mücadelesi ve Tarık’ın diskalifiye olması

Anadolu Efes, Real Madrid’e karşı oynadığı maçı kazanamadı. Maçın ilk yarısı Anadolu Efes iyi oynasa da kadro derinliği olmadığı için maçı kazanmaya yetmedi. Maç uzatmalarında takımın kazanma şansı olsa da son dakikalarda çok fazla süre aldıkları için yoruldular. Real Madrid’in kadro derinliği daha fazla olduğu için uzatmalarda avantajlı taraftı. Maç heyecanlı ve sürekli iki tarafında kazanmayı hakkettiği maçtı. Kadro derinliğiyle Real Madrid kazandı. Maçın son dakikalarında Larkin’in topu elinde tutacak gücü dahi yoktu. Çok iyi oynadı. Ancak çabası Efes’in kazanmasına yetmedi.

Efes’in Real Madrid’e karşı mücadelesi ve Tarık’ın diskalifiye olması - Resim : 1

Fenerbahçe Beko, 109 -74 yenerek Makkabi ekibini hezimete uğrattı. Lig maçında Büyükçekmece ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe Beko, 31 sayı fark atarak kazandı. Maç esnasında Tarık Biberovic ve hakem arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Maçın 15. dakikasında Tarık Biberovic hakeme kararından dolayı itiraz etti. Ardından sözlü diyaloğa girerek hakeme fiziksel müdahalede bulundu. Bunun üzerine Hakem Biberovic’i diskalifiye etti. Görüntüye bakıldığında Tarık hakeme itiraz ediyor, hakem de oyuncuyu sert şekilde tehditvari uyarıyor. Tarık, profesyonel davranmalı hakeme fiziksel temasta bulunmamalıydı. Ancak hakemin uyarısı da oyuncuyu tahrik eder nitelikteydi. EuroLeague hakemleri, kararları oyunculara iletirken sert ve oyuncuyu kışkırtıcı şekilde iletmemeli. Hakem oyuncular üzerinde güç kurmak adına şov yapmamalıydı. Oyuncuya kararını söylersin, itirazını dinler veya dinlemezsin. Açıklamayı son kez yapar yanından ayrılırsın. Etik kurallar oyuncular için geçerli olduğu gibi hakemler için de geçerlidir. Tarık oyuncu olduğu için itiraz etme hakkı tabii ki var. Hakemin de aynı şekilde itirazı kabul etmeme hakkı var.

Efes’in Real Madrid’e karşı mücadelesi ve Tarık’ın diskalifiye olması - Resim : 2

Yanlış olan, Tarık’ın profesyonelliğini koruyamaması ve fiziksel temasta bulunması. Hakemin de oyuncuya meydan okuması tamamıyla yanlış. İki taraf da profesyonelliğini koruyamadı.

Fenerbahçe Beko, Basketbol Ligi’nde ikinci sırada yer alıyor. Anadolu Efes, birinci sıradaki yerini koruyor. EuroLeague’de Fenerbahçe Beko altıncı sırada, Anadolu Efes ise 15. sırada yer alıyor. Lig’de başarılı sonuçlar elde eden Efes’in aynı sonuçları EuroLeague’de de göstermesi gerekiyor. Fenerbahçe Beko’nun Hoca değişikliğinden sonraki çıkışıyla birlikte Final Four’a kalma şansı arttı.