'Efsane Bakan'a yeni görev! Mevlüt Çavuşoğlu NATO PA Türkiye Başkanı seçildi

Sekiz buçuk yıl Dışişleri Bakanı olarak görev yapan ve diplomasi koridorlarında ‘efsane bakan’ olarak anılan Mevlüt Çavuşoğlu yine önemli bir görev üstlendi. Çavuşoğlu, NATO Parlamenterler Asamblesi Türkiye Başkanı seçildi.

2013'te Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak başladığı bakanlık görevinde 2014 sonrası 8 buçuk yıl aralıksız dış politikaya yön veren Mevlüt Çavuşoğlu, yeni görevine seçildikten sonra "Başkanlık seçimini ve ilk toplantımızı gazi meclisimizde gerçekleştirdik. Bu vesileyle komisyon üyelerimizi tebrik ediyor, komisyon üyelerimize başarılar diliyorum" dedi.

HAFIZALARA KAZINDI
Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikada en çok problem yaşadığı dönemlerde görevde kalan ve görevini de layıkıyla yerine getiren bir isim olarak hafızalara kazındı. Türkiye-Rusya ilişkilerinde en sıkıntılı günlerde Dışişleri ona emanetti.

KRİZLERDE ARAYI TÜRKİYE LEHİNE BULMA NOKTASINDA BAŞROLDE HEP ÇAVUŞOĞLU VARDI
Rus uçağını düşürmemizle başlayan gerilimin giderilmesinde de sonrasında Suriye'de İdlib'te onlarca askerimizin şehit edilmesi olayının çözümünde de, Amerika ile Rahip Branson krizinde arayı Türkiye lehine bulma noktasında başrolde hep Çavuşoğlu vardı. Türkiye-Mısır ilişkileri yeniden düzeltilirken de, Libya'da Mavi Vatan için mücadele edilip Türkiye'nin Akdeniz'deki menfaatleri savunulurken de Çavuşoğlu görüşmelerin odağındaki isimdi.

DÜNYANIN YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM OLDU
Türkiye'nin menfaatlerini koruma konusunda Dışişleri koltuğuna oturduğundan beri olağanüstü çalışan ve ter döken Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı başladıktan sonra da arabuluculuğu ile tahıl koridoru anlaşmasındaki rolüyle bütün dünyanın yakından tanıdığı bir isim oldu.

AZERBAYCAN'DA DA TAKDİR TOPLADI
Ermenistan'a karşı verilen mücadele noktasındaki katkılarıyla sadece Türkiye'de değil Azerbaycan’da da takdir edilen Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Azerbaycan'da ve Türk Cumhuriyetlerde en çok sevilen isimler arasına girdi.

PARLAMENTER SİSTEMDE EN UZUN SÜRE BAKAN OLAN İSİM
Birçok uluslararası toplantıda, kritik gündemli görüşmelerde hep Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olan Çavuşoğlu, 8 buçuk yıla yayılan, bu yoğun gayret ve başarıyla geçen görev süresiyle aslında parlamenter sistemde en uzun süre bakan olan isim. Türkiye'nin diplomasideki hafızası da olan Mevlüt Çavuşoğlu bu uzun süren görevini de çok güvendiği yıllardır süren dostluğu ve mücadele arkadaşlığı olan Hakan Fidan'a gözü arkada kalmadan devretti.