Koronavirüs için böyle önlem aldı

Bu adam, ne maske takıyor ne sosyal mesafeye dikkat ediyor. Yaptığı büyülü korkulukla koronavirüse meydan okuyor.

Koronavirüs için böyle önlem aldı

Her ülke ve birey, kendini virüsten korumak için belli önlemler alıyor. Kamboçyalı Ek Chan, şimdiye kadar koronavirüsten maskeler veya sosyal mesafe olmadan kaçındı ve bunun yerine ölümcül virüsü uzak tutmak için korkuluk yaptı.

Ek Chan'ın 'Ting Mong' olarak bilinen iki korkuluğu evinin kapısında durarak onu koruyor ve ona huzur veriyor. Ek Chan, yerel halk tarafından asırlardır kullanılan uygulamanın koronavirüs dahil her türlü virüsü korkutmaya ve ailesine yayılmasını durdurmaya yardımcı olduğunu düşünüyor.

Virüs kapmaktan korkmuyor

Ancak birçok Kamboçyalı, bu ayın başlarında Macaristan dışişleri bakanı ülkeyi ziyaret etmesinin ardından artan pozitif testlerden dolayı korkuyor. Bu durum, Kamboçya Başbakanı Hun Sen de dahil olmak üzere yüzlerce insanın test edilmesine ve toplantıların geçici olarak yasaklanmasına sebep oldu.

Virüsten korunmak için yapılan tipik korkuluklar bambu veya tahta çubuklardan oluşuyor ve bambulara eski kıyafetler giydiriliyor.Hatta bazı korkuluklara motosiklet kaskları takılıyor ve sahipleri tarafından sopalar veriliyor. Ek Chan, korkuluklarının gücüne inansa da yakında ücretsiz bir aşının bulunmasını umduğunu söylüyor.