Ekran görüntüleri sızdı! WhatsApp’a yuva yıkan özellik! WhatsApp silinen mesajları geri alma nasıl yapılır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan WhatsApp yeni gelen güncelleme ve özellikleriyle kendisinden yine söz ettirmeyi başardı. Dikkatleri üzerine çeken yeni bir özellikle WhatsApp yuva yıkacağa benziyor…  İşte yeni gelen o özellik…

WhatsApp silinen mesajları geri alma özelliği

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp yeni gelen profil gizleme özelliğiyle dikkat çekmişti. WhatsApp profil gizleme güncellemesiyle yine kendinden söz ettirdi. Ancak WhatsApp’a bu sefer yuva yıkacak bir özellik geliyor desek yanlış sayılmaz. Peki nedir bu özellk? Evli çiftlerle aralarında sorun yaratacağı düşünülen özellik birçok WhatsApp kullancıları tarafından eleştirilmeye başlandı bile.

Geçtiğimiz hafta WhatsApp’a gelen profil gizleme özelliği WhatsApp kullanıcıları tarafından çok beğenilmişti. Kullanıcıları WhatsApp profil gizleme diye aratarak birçok makaleye ulaşıp WhatsApp profil gizleme olayını aramış ve çözümünü WhatsApp yaptığı güncelleme ile duyurmuştu.

WhatsApp profil gizleme özelliklerinde Herkes, Kişilerim, Hiç Kimse özelliği yer alıyordu. Yeni gelen özellikle bunlara ek olarak şu kişiler hariç kişilerim şeklinde özellik geldi. Böylece Whatsapp profil resminizi istediğiniz kişilere gizleyebilme özelliği de WhatsApp tarafına gelmiş oldu.

Yuva yıkan özellik ‘Geri Alma’ butonu

WhatsApp uygulamasında herkesin bildiği gibi mesajları silme özelliği yer almakta. Bu özellik iki seçenekle karşınıza çıkıyor benden sil ve herkesten sil gibi iki seçenekten birisini seçerek WhatsApp mesajınızı silebiliyorsunuz.

Geri almasını söyleyebilirsiniz

WhatsApp’ta yeni çıkan bir özellik artık silmenize olanak ağalayan mesajı geri almanızı sağlayacak. WhatsApp’ta sildiğiniz mesajı geri almanız için Geri AL butonu olacak. Bu buton sayesinde mesajı silen arkadaşınıza, eşinize ya da sevgilinize sildiği mesajı geri almasını söyleyebilirsiniz…

Webtekno’da yer alan habere göre özellikle ilgili ekran görüntüleri de paylaşıldı. Şu anda da test aşamasında olduğu anlaşılan özelliğin ne zaman güncelleme olarak duyurulacağı henüz belli değil. . WABetaInfo tarafından paylaşılan görüntüde, mesajları sildikten sonra ekranın alt kısmında ‘Mesaj Silindi’ ifadelerinin bulunduğu bir bildirim karşımıza çıkıyor.

Ekran görüntüleri sızdı

Paylaşılan ekran görüntüleri özelliğin uygulamada nasıl görüneceği ve kullanılacağı ile ilgili ipuçlarını da gözler önüne serdi. Ekran görüntüleri WABetaInfo tarafından paylaşıldı.

Ekran görüntülerinde mesajları sildikten sonra ekranın alt kısmında ‘Mesaj Silindi’ ifadelerinin bulunduğu bir bildirim karşımıza çıkıyor.

Bu bildirimin yan kısmında ise işlemi geri almanızı sağlayacak ‘Undo’ yani Geri Al butonunu görülüyor. 

Özelliğin hem grup mesajlarında hem de bireysel mesajlarda kullanılabilmesi mümkün. Ancak, geri alma butonunun ‘Herkesten Sil’ özelliği ile silinen mesajlarda çalışıp çalışmayacağı bilinmiyor.

Ekran görüntüsünde yeni özelliğin ‘Benden Sil’ ile birlikte silinmiş bir mesajda kullanıldığı görülüyor.

Bunun yanı sıra bu özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu; yani ne zaman herkes tarafından kullanılabilir olacağının bilinmediğini eklemek gerek.