Ekrem İmamoğlu belediye başkanlarıyla ne görüştü? Barış Yarkadaş tv100'de açıkladı

tv100'de ekranlara gelen, Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Sağlı Sollu programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları masaya yatırıldı. Barış Yarkadaş, İmamoğlu'nun belediye başkanlarıyla ne görüştüğünü TV100'de açıkladı.

TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Korkusuz gazetesi yazarları Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"Ne Kılıçdaroğlu’na ne de Akşener’e teşekkür etmedi"
İmamoğlu'nun adaylığıyla ilgili Yarkadaş "Ekrem İmamoğlu İYİ Parti’nin adayı olmaz. İYİ Parti’nin adayı olamayacağını da görüyor. O yüzden bu geceki konuşmasında ne Kılıçdaroğlu’na ne de Akşener’e teşekkür etmedi." diye konuştu. Hacır ise "İmkansız. Bunu ifade etmek için siyasetle hiç ilgilenmemek gerekiyor. Niye çıksın gitsin İYİ Parti'ye" dedi. 

"Türkiye’nin aktif aktör siyasetçilerinden biri olduğunu işaret etmiş"
İmamoğlu'nun belediye başkanlarıyla görüşmesine ilişkin Yarkadaş "İmamoğlu, Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda genel siyasete ilişkin konuşmalar yapacağını, Türkiye'de genel siyaseti etkileyen 5 kişiden biri olduğunu, Türkiye'nin kazanılması için İstanbul’un önemli olduğuna dair vurgular yapmış ve toplantıda Türkiye’nin aktif aktör siyasetçilerinden biri olduğunu işaret etmiş." değerlendirmesini yaptı.

"Kemal Bey’e çok büyük bir haksızlık"
Metiner ise adaylık tartışmasıyla ilgili "İmamoğlu İYİ Parti’nin adayı olmaz. Bu siyasi bir hata olur, kendisini temelli bitirir ya bağımsız aday olur ama bu saatten sonra Kemal Bey’in gözünden düştüğüne imanım eminim. Bu çok yeni bir ayrışmadır, yeni bir hizipleşmedir ve kendisini o makama taşıyan Kemal Bey’e çok büyük bir haksızlıktır." diye konuştu. 

"CHP’de, İYİ Parti’de bir boşluk oluşmuş"
"Ekrem Bey bir Belediye Başkanı gibi davranmıyor" diyen Yakışıklı "Bugünkü yaptığı konuşma bir Belediye Başkanı konuşması değil adeta bir seçim manifestosu. Ekrem İmamoğlu’nu görünce aklımıza Belediye hizmetleri gelmiyor demek ki CHP’de, İYİ Parti’de bir boşluk oluşmuş." dedi.