Ekrem İmamoğlu o görüntüleri yayınladı

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde, "Ekrem İmamoğlu'ndan PKK ve FETÖ'ye skandal çağrı: Gelin Türkiye'yi beraber yönetelim!" şeklinde servis edilen videonun tamamını yayınladı.

Ekrem İmamoğlu o görüntüleri yayınladı

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün akşamdan bu yana sosyal medyada sıkça paylaşılan görüntüler için açıklama yaparak, montajsız videoyu yayınladı.

Özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında söylediği ve kısa versiyonlu montajlanmış görüntülerde spikerin "PKK'ya, FETÖ'ye, yabancı basının seçimlerle ilgili bir mesajınız var mı?" sorusuna "Gelin Türkiye'yi beraber yönetelim" demiş gibi gösterilen videoya tepki gösteren İmamoğlu konuşmasının tamamını yayınlarak şunları söyledi:

Mübarek Ramazan ayında yeni iftiralar ve kumpaslarla bana kara çalmaya çalışıyorlar. Montajlanan konuşmamın tamamını yayınlıyorum. İftiracıları da vicdanlara ve Allah’a havale ediyorum.

"İftira atıyorsun"

Bu videonun ardından bir görüntü daha paylaşan Ekrem İmamoğlu'nun, bir esnafla yaptığı görüşmedeki diyalog gösteriliyor. Montajlı görüntüleri izleyen esnaf, İmamoğlu'na konuyu sorunca İmamoğlu yanındakilerden görüntülerin tamamının yer aldığı videoyu açmalarını istiyor. Vatandaştan tam görüntüleri izlemesini isteyen İmamoğlu'na yanıt, "Sizin zihniyetinizi biliyoruz, dinlemek istemiyorum" diyor. İmamoğlu da yanıt olarak, "İftira atıyorsun" diye yanıt veriyor.

 

Bu kez de "PKK yanıtı" videosu"

Ekrem İmamoğlu kısa bir süre sonra kendisini takip eden özel bir televizyon kanalının muhabiri ile yaşadığı diyaloğu paylaştı. Videoda, "PKK'nın sizinle ilgili açıklamasına ne diyeceksiniz?" diye soran muhabire İmamoğlu, "Banane PKK'nın açıklamasından. Benim için bir önemi yok. Senin için var mı?" diye yanıt veriyor ve "Yok" cevabını alıyor.

 

"Bana da iftira atma"

23 Haziran seçim çalışmalarına Arnavutköy Ömerli Mahallesi'nde devam eden İmamoğlu'na esnaf ziyareti sırasında KİPTAŞ AVM içinde pizzacılık yapan bir esnaf, dünkü Habertürk canlı yayınında sorulan bir soru üzerine, sosyal medyaya düşen videoyu sordu.

İmamoğlu, videonun tamamını izletmek istese de esnaftan olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine İmamoğlu, "Bilgin olmadan hiç kimseyi suçlama. Günah işliyorsun şu anda. Zavallı medya bile tamamını yayımlamaktan çekiniyor. Genç bir insan olarak sana söylüyorum. Çoluğuna, çocuğuna, sana kim iftira atabilir?" diye sordu.

Esnaftan, "Kimse atamaz." yanıtını alan İmamoğlu, "Bana da atma." diyerek karşılık verdi.

İmamoğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından Arnavutköy'ün mahallelerinde seçim otobüsü ile dolaşarak halkı selamladı. Bu sırada otobüsün önünde ağlayarak koşan bir genç kadını gören İmamoğlu, aracı durdurdu. Otobüsten inen İmamoğlu, Cemre Akkuş adındaki genç kadını, sarılarak teskin etti.