Ekrem İmamoğlu, yol haritasını açıkladı! “İstanbul için yola çıkıyorum”

"Değişim" tartışmalarının sürdüğü CHP'de liderlik yarışına girip girmeyeceği belirsizliğini koruyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, "Kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum." açıklaması geldi. İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığına yönelik adaylık mesajı veren İmamoğlu, CHP'deki değişimin de şart olduğu vurgusunu yaptı.

Ekrem İmamoğlu, yol haritasını açıkladı! “İstanbul için yola çıkıyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi'nde konuştu. Yol haritasını açıklayan Ekrem İmamoğlu, "Kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" mesajını verdi.

Sözlerinde "İstanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de bir sınav yeridir" diyen İmamoğlu, "İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, ayrıca yerel seçimlerde İstanbul ittifakı için elinden geleni yapacağını da belirtti.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır.

Şehrimiz açtığımız kütüphaneler, müzeler, sosyal alanlar, meydanlar, desteklediğimiz festivaller ile ülkemizin kültürel çölleşmesine karşı zengin tarihimizin sosyal hayatın ve sanatın yeniden yeşerdiği bir vaha halini aldı.

"KENDİMİ İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM"

İşte tüm bunlardan dolayıdır ki Mayıs 2024'te yapılacak yerel seçimler tam da bu fütursuzluğa dur deme seçimi olacaktır. İstanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım şekliyle 'İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmak'tır. İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum.

"DEĞİŞİM" MİSYONUMUN PARÇASI"

Şunu ifade etmeliyim ki, bu uğurda partimin değişimi-dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli bir misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür.

"CHP SEÇİM KAYBEDEMEZ"

Sevgili CHP'li yol arkadaşlarım, buradan ifade ediyorum. Artık CHP Seçim kaybedemez, kaybetmemeli. CHP ikinci parti olmakla övünemez, övünmemeli. Asla durumu idare edemez, etmemeli.

CHP önderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin aynı zamanda yerel seçimleri kazanması da bir zorunluluktur. Önümüzdeki seçimlerde sadece belediye başkanlıklarını değil, belediye meclislerini de hep birlikte kazanmalıyız. Bunun için bütün örgütümüz, belediye başkanlarıyla, başkan adayları birlikte bu değişim-dönüşüm sürecini en güçlü şekilde tamamlayıp uyum içinde çalışmak, çalışmak, çalışmak zorundadır.

“BEN ADAYIM DEMEDİM, YOLA ÇIKIYORUM” DEDİM

İmamoğlu’nun açıklamasının ardından gazetecilerle soru cevap kısmına geçildi.

Bu kısımda İmamoğlu, belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili, "Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim. Bu bakımdan bu yolculuğun güçlü olduğunu görüyorum. O gün çok daha zor koşullarda toplumsal bir ittifakı oluşturduk. Tam 7 buçuk ay kampanya yürüttük. Elimizden seçim alındı, o süreci de başarıyla yürüttük. Şu anda seçimi kaybeden taraf olarak bir travmamız var, bunu biliyorum ama burada zıplama gücümüzde var. O sıçramayı toplumla birlikte başarabiliriz" diye konuştu.