İmamoğlu'ndan İBB'deki istifalar sonrası açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelmesinin ardından istifa kararlarına ilişkin ilk kez açıklama yaparak, "Pazartesi günü kendilerini çağırdım. Bir sohbet edeceğiz. Kararlarını konuşacağız, helalleşeceğiz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı göreve başlamasının ardından Genel Sekreter Hayri Baraçlı ile birlikte genel sekreter yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan istifa ettiklirini açıklamıştı.

İBB'deki istifaların ardından bugün bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, "Görev değişimleri elbette olur. Hizmet ettiler, elbette herkesin durumları vardır, eksikleri vardır. Pazartesi günü kendilerini çağırdım. Bir sohbet edeceğiz. Kararlarını konuşacağız, helalleşeceğiz. Dediğim gibi bunlar doğal. Yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

"Hazırlık yaptığımız üst yönetim kadrolarımız var"

82 bin çalışanına güveniyoruz büyükşehir belediyemizin ama aynı zamanda elbette ki bizim de bu sürece hazırlık yaptığımız üst yönetim kadrolarımız var. İnşallah İstanbul'da yeni bir başlangıcı hep beraber süreci harekete geçireceğiz."