Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya ve Sivas... Hepinizin acilen öğrenmesi gerekiyor... Ölüm dalgasının vuracağı tarih açıklandı

Türkiye'de 1 Temmuz'dan itibaren havaların tam anlamıyla ısınmasının ardından kenelerin de daha fazla görülmesi bekleniyor. "Ölüm dalgası" olarak adlandırılan KKKA salgını ve keneler hakkında Elazığ'da çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya ve Sivas... Hepinizin acilen öğrenmesi gerekiyor... Ölüm dalgasının vuracağı tarih açıklandı

Ülkemizde uzun süreden bu yana beklenen sıcak hava dalgasının 1 Temmuz'dan itibaren yurdumuzda etkili olması bekleniyor. Sıcak hava dalgası tek de gelmeyecek. Beraberinde çok sayıda hastalık, güneş çarpması tehdidi ve keneleri de getirmesi bekleniyor. Bu nedenle kene ısırmalarının en çok görüldüğü ve çiftçiliğin en fazla yapıldığı illerimiz arasında yer alan Elazığ,  Bingöl, Tunceli, Malatya ve Sivas'ın kenelere karşı herkesten daha fazla bilinçli olması gerekiyor. Bu nedenle  Elazığ’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelere karşı çiftçiler bilgilendirildi. 

Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Aşağı Yabanlı köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile ilgili bilgiler vererek bağ-bahçe bitki koruma ve tarla kontrolleri gerçekleştirdi.

Özellikle hayvancılık, tarla ve bahçe işleri ile uğraşan vatandaşların keneye karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirten ekipler, vatandaşları keneden korunma yolları konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirme çalışmalarının süreceği bildirildi.