Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş dikkat! Gece başlayacak, evden hissettirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş için gece uyarısı yapıldı. Kendisini evden bile hissettirecek, sobaları şimdiden hazırlayın.

Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş dikkat! Gece başlayacak, evden hissettirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik uyarılar sık sık devam ediyor. Müdürlük tarafından yeni yapılan uyarıda Doğu Anadolu bölgesindeki illerimiz Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş'la ilgili flaş bir bilgi verildi. Gece saatlerinden itibaren bu illerimizin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Vatandaşlar soğuk havayı evlerinden bile hissedeceği için şimdiden sobalarını hazırlamaları gerekiyor. 

KARLA KARIŞIK YAĞMUR DA OLACAK 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur, yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

SABAH SAATLERİNDEN YER YER PUS VE BUZLANMA OLACAK 

Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin (2-4 derece) üzerinde seyredecek. Rüzgar güneydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI İKİ İLİMİZDE 

Gece en düşük hava sıcaklığı; Erzincan ve Ağrı’da 1, Iğdır’da 2 derece diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars’ta 4, Ardahan’da 6, Bayburt’ta 2 derece olarak kaydedildi.