Elazığ, Tunceli, Malatya ve Bingöl dikkat! Kırmızı alarm şimdi de sizin için verildi... Uyarıları dikkate almak gerekiyor

Meteorolojik kaynaklar tarafından dün Şanlıurfa ve çevresine verilen kırmızı uyarının ardından şimdi de Elazığ, Tunceli, Malatya ve Bingöl için kırmızı alarm verildi. Bu illerimizde önümüzdeki günlerde sıcaklıkların artması bekleniyor. Dün de Elazığ Kemaliye'de sıcaklık çok yüksek seyretti.

Elazığ, Tunceli, Malatya ve Bingöl dikkat! Kırmızı alarm şimdi de sizin için verildi... Uyarıları dikkate almak gerekiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün Şanlıurfa ve çevresine yönelik yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının 6 ila 10 derece artacağı belirtilerek bu illerimizdeki vatandaşların gündüzleri sokağa çıkmaması tavsiye edilmişti. Şimdi de Elazığ, Tunceli, Malatya ve Bingöl  için uyarılar geldi. 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın az bulutu ve açık, Erzurum ve kuzey doğusunu ise parçalı ve yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra, yerel olmak üzere yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölgede rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içerisinde beklenen sıcaklıklar; Erzincan ve Iğdır’da 35, , Ağrı’da 31, Erzurum’da 30, Bayburt’ta 33, Ardahan’da 26, Kars’ta 28 derece olması öngörülüyor.