Elazığ’da afet konutlarının temeli atıldı! Erdoğan’dan Akşener’e yanıt: Sana da rezeneyi tavsiye ederiz

Elazığ’da Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu. Akşener'in 'papatya çayı' sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezene tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım" dedi.

Elazığ’da afet konutlarının temeli atıldı! Erdoğan’dan Akşener’e yanıt: Sana da rezeneyi tavsiye ederiz

Elazığ’da Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türkiye maalesef potansiyel olarak depremiyle, seliyle, heyelanıyla pek çok afete açık bir coğrafyaya sahiptir. Kendimizi bu afetlere karşı hazırlamamız gerekiyor. Örnekler burada. Elazığ’da bir afet yaşadık ama ardından bu güzel eserleri inşa ettik, ihya ettik.

“3,3 MİLYON İNSANIMIZI GÜVENLİ EVLERİMİZE TAŞIDIK”            

Çok önemli adımlar attık, TOKİ vasıtasıyla 1,2 milyon kentsel dönüşüm projeleriyle, 3,3 milyon insanımızı güvenli evlerimize taşıdık. Şehirlerimizi alt ve üstyapısıyla modernleştirirken aynı zamanda afetlere karşı dirençli hale getirdik.

“6 ŞUBAT DEPREMLERİ BİZE HER ŞEYİ HATIRLATTI”

Tabii bu işler hem vakit alıyor hem de ciddi kaynak gerektiriyor. Daha önce çeşitli şehirlerimizde yaşanan depremler, sel felaketler, yangınlar sınırlı bir alanda gerçekleştiği için yaraları hızlı şekilde sarmıştık. Ancak 6 Şubat depremleri yaklaşık 500 kilometrelik çapı, 14 milyon insanı etkileyen sonuçları sebebiyle bize her şeyi tekrar hatırlattı. Depremler bizim hazırlıklarımızı bitirmemizi beklemiyor.

"Bugün Elazığ’da atacağımız temeller ve teslim edeceğimiz anahtarlar sürecin yol haritasının bir özeti gibidir. Törenimiz vesilesiyle inşası biten toplam 1164 konutun anahtarlarını hak sahiplerine takdim ediyoruz"

Sizin gözlerinize bakıyorum, sizler şimdiden 14 Mayıs'ı okuyorsunuz. Toplanıp dağılanlarla değil söz verip de yapanlarla beraberiz. Zemin art 3 olarak inşa edeceğimiz konutları adeta yeni mahalleler yeni ilçeler gibi tasarlıyoruz.

"BAY BAY KEMAL SENİN ÖNÜNDE KAÇ KONUT VAR ACABA?"

Tarihine kültürüne sosyal ve ticari ihtiyaçlarına uygun olarak ihya ediyoruz. Bay bay Kemal senin önünde kaç konut var acaba? Senin büyükşehir belediyelerin kaç konut yaptı? İzmir'de ne yaptılar? Antalya'da ne yaptılar? Sadece laf. Biz yaptık biz.

Bu ülkede yapılan her işe karşı çıkmayı maharet sana bir kesim var. Kimdir bu? CHP. Meslekleri budur. Geçmişte havalimanlarından fabrikalara her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü bu kampanyanlara maruz kaldık. Vaktimizin bir kısmını iş yapmaya bir kısmını da mecburen önümüzü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık. Marmaray'da engellemeye çalıştılar, ama dinlemedik. Vurduk geçtik. Avrasya Tüneli'ni yaptık mı? Yavuz Sultan Köprüsünü yaptık mı? Şimdi de Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay bay Kemal kesemeyeceksin. Şehir hastanelerimizin önünü kesmek istediler. Togg ile ilgili tartışmalarda da bunu görüyoruz. Kardeşlerim sadece İstanbul'da Çam Sakura Hastanesi, Pakize Hanım hastanesi... Bunlar bile bizim zamanla yarıştığımız hastaneler olmuştur. 

ERDOĞAN'DAN AKŞENER'E: BİZ PAPATYA ÇAYININ NE ZAMAN İÇİLECEĞİNİ BİLİRİZ"

Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezene tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri diyerek bu yolda yürüdük.”

"BAY BAY KEMAL'E KANDİL'DEN SELAM GELİYOR"

Bay Bay Kemal teröristlerle koyun koyunasın. Bay Bay Kemal'e Kandil'den selam geliyor. Beraber yürüyeceğiz diyorlar. Yürüyün bakalım.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, “Bugün sayısı 67 bine ulaşan yuvalarımızın temellerini Elazığ’da atıyoruz. 3 yıl önceki depremden sonra Cumhurbaşkanımız Elazığ’ımıza tam 25 bin konut yapacağız sözünü verdi. Yaptı mı? Malatya’da 8 bin yeni yuva yapacağız, vatandaşlarımız bu yuvalara yerleştireceğiz dedi. Yaptı mı? İzmir’imizde deprem oldu. 5 bin yeni yuva kuracağız dedi Sayın Cumhurbaşkanımız, yuvalarınız kuruldu mu? Antalya’da yağmur oldu. Karadeniz’de sellerimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki endişe etmeyin devletiniz yanınızda yeni yuvalarınızı 1 yılda teslim edeceğiz dedi. Teslim ettik mi?" dedi.

"BİZ DE CUMHURBAŞKANIMIZA VE ELAZIĞLI KARDEŞLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ"

Bakan Kurum, konuşmasının devamında, "Şimdi de en gür sesle hep birlikte Elazığ’ımız için, 11 ilimiz için, yavrularımız için yarın değil hemen şimdi diyoruz ve konutlarımızı yapmaya başlıyoruz. Biz de Cumhurbaşkanımıza ve Elazığlı kardeşlerimize söz veriyoruz. Yeni yuvalarımız, parkları ile, camileri ile, hastaneleri ile birlikte burada yaptığımız gibi aynı anlayışla tamamlayacağız. İnşallah yine sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile önümüzdeki Ramazan ayında Elazığlı kardeşlerimize teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ: İNSANLARIMIZIN HUZURLU VE MUTLU YUVAYA TAŞINMASI HEPİMİZİN GURUR KAYNAĞIDIR 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, törende yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"2020 yılında yaşanan deprem sonrasında bu güzel konutların yapılması burada da insanlarımızın huzurlu ve mutlu yuvaya taşınması hepimizin gurur kaynağıdır.

11 ilimizde asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık"