Elazığ'da okullar tatil edildi

Elazığ'da art arda meydana gelen depremlerin ardından Elazığ merkez ve ilçelerindeki ve Malatya'nın Doğanyol ilçesindeki okullarda eğitime bugün ara verildi.

Elazığ'da okullar tatil edildi

Elazığ'da saat 10.02'de yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremden 10 dakika sonra 3,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.  Gaziantep, Diyarbakır ve Malatya'dan da hissedilen deprem Elazığ'da büyük panik yarattı. İlk bilgilere göre deprem de ölen ya da yaralanan olmadı.

 ELAZIĞ VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım depremin ardından yaptığı ilk açıklamada herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

Bütün ekipleri sevk ettik. AFAD, Kızılay, Jandarma sahadalar. Hiçbir olumsuzluk yok çok şükür. Daha önce 5,2 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bazı hasarlar olmuştu. Muhtarlarla arkadaşlarımız irtibat halinde, ben de bölgeye geçiyorum.

Bu tür depremlerden sonra her zaman artçılar olur. Vatandaşımız sakin olsun. Bütün ekiplerimizi yönlendirdik, köylere geçiyorlar. Merkezde bir sıkıntımız yok. Bütün tedbirleri aldık, gelişmeleri takip ediyoruz.