Elbistan Belediye Başkanı'ndan iş insanına tehdit: Seni paçavraya çevirim!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, hakkında usulsüzlük şikayetinde bulunan iş insanını belediyeye çağırıp "Seni paçavraya çeviririm" diyerek tehdit etti. Mahkeme suçlu bulduğu Belediye Başkanı Gürbüz'e 18 gün para cezası verip cezayı erteledi. tv100'e konuşan iş insanı Mustafa Genç "Başkan, otobüs firmamıza otogarda kasten yer vermiyor. Firmamıza sürekli zabıtalar gönderiyor, bizi iş yapamaz hale getiriyor. Savcılığa 18 ayrı suç duyurusunda bulunduk." dedi. 

Elbistan Belediye Başkanı'ndan iş insanına tehdit: Seni paçavraya çevirim!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde önde gelen bir şehirler arası otobüs firmasının işletmecisi iş insanı Mustafa Genç iddialara göre tüm belgelerini tamamlamasına rağmen belediye tarafından otogardan firmasına yazıhane verilmedi. İş insanının şikayette bulunması üzerine iddialara göre Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz Mustafa Genç ile oğlunu belediyeye çağırttı ve hakkındaki şikayetlerle ilgili kendisine tepki gösterdi. Başkan Gürbüz, Mustafa Genç’i tehdit ederek “Seni paçavraya çeviririm” dedi. 

Elbistan Belediye Başkanı'ndan iş insanına tehdit: Seni paçavraya çevirim! - Resim : 1

Cezası 5 yıl ertelendi
Soluğu mahkemede alan Mustafa Genç, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz hakkında şikayette bulundu. Elbistan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Başkan Gürbüz hakkında ‘basit tehdit’ suçundan dava açıldı. Yargılama sonucu suçlu bulunan Gürbüz’e 30 gün adli para cezası verildi sonra yargılanma aşamasındaki davranışları ve cezanın failin geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak önce 25 güne, ardında da CMUK'un ilgili maddesi gereğince 18 güne indirdi. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün cezası 5 yıl ertelendi. 

"18 ayrı suç duyurusunda bulundum"
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün kendisine karşı şahsi takıntısının olduğunu iddia eden iş insanı Mustafa Genç yaşananları tv100'e anlattı. Genç "Tüm belgeleri tam olan önde gelen bir firmayız. Ancak belediye başkanı bize otogarda yıllardır yer vermiyor. Yolcularımızı otogarın dışındaki yazıhanemizden alıp indiriyoruz. Bu kez de zabıtalarla bizi sürekli taciz ediyor. Yapılanlar üzerine belediye başkanı Gürbüz hakkında savcılığa 18 ayrı suç duyurusunda bulundum. CİMER'e başvurdum. Başkan Gürbüz, belediye kanunlarını hiçe sayıyor. Şikayetçi olunca bana iyice düşmanlaştı" ifadelerini kullandı.

Elbistan Belediye Başkanı'ndan iş insanına tehdit: Seni paçavraya çevirim! - Resim : 2

"Salona girer girmez bana ve oğluma hakaret etmeye başladı"
Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün kendisini görüşmeye çağırdığını anlatan Mustafa Genç tehdit olayını ise “Beni çağırdığında bana kumpas kuracağını iftira atacağını düşündüm. Oğlumla birlikte makamına gittik. Ama bizimle makamında değil meclis toplantı salonunda görüştü. Salona girer girmez bana ve oğluma hakaret etmeye başladı. Sen kimsin eşkıya mısın? Benim hakkımda bunları nasıl yazarsın diyerek bağırdı. Beni tahrik etmeye çalıştı. Odada bizden başka kişiler de vardı. Aralarında zabıta görevlileri koruma polisi kişiler vardı. Sizi paçavraya çevireceğim dedi. Amacı beni tahrik edip hakkımda belediyeyi bastı algısı yaratmaktı. Kaldı ki bizi şikayet etmiş. Ben bu görüşmeye gelmeden durumu savcılığa bildirmiştim. Amacına ulaşamadı” sözleriyle anlattı. 

Elbistan Belediye Başkanı'ndan iş insanına tehdit: Seni paçavraya çevirim! - Resim : 3

Yazıhanemi kapatmaya çalıştılar 
Israrla otogardan kendisine belediyenin yer vermediğini söyleyen Genç, son olarak "Benim iş yeri şartlarının uygun olmadığı gerekçesi ile çalıştığım turizm firmasına ait yazıhanemi kapatmaya çalıştılar. Bunun için bana yer göstermeleri gerekiyordu. Onu yapmışlar ama verdikleri yer şehrin dışında ve taşlık bir alan. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Belediyesi'nin aldığı bu kararı kaldırdı." dedi.