Elektrik faturasını düşürme yolları! Şok yaşamamak için bunları yapın

Aylık tüketim sınırı 150 kilovatsaat olan elektrik faturaları gelen vatandaşlar faturayı düşürmenin yollarını araştırıyor. İşte elektrik faturasında tasarruf etmek isteyenler için bilinmesi gerekenler...

Elektrik faturasını düşürme yolları! Şok yaşamamak için bunları yapın

Ocak ayında elektrik faturaları 85 liranın üzerinde gelen vatandaşlar son gelen zamlardan sonra elektrik faturasını düşürmenin yollarını araştırıyor. 150 kilovatsaat sınır olarak belirlenen elektrik faturasında bu yöntemleri uygulayarak tasarruf etmeniz mümkün.

İşe öncelikle elektriğin en çok saatlerde kullanıldığına bakmaktan başlamak gerekiyor. Tek zamanlı tarifede  tek tip enerji bedeli uygulanırken çok zamanlıda kullanım 06.00-17.00, 17.00-22.00, 22.00-06.00 olmak üzere üçe ayrılıyor. Burada elektriğin en pahalı olduğu saatler 17.00 ile 22.00 arası. Eğer bu saatlerde evde bulunmuyorsanız çok zamanlı tarife sizin daha karlı olabilir.

Aylık fatura tutarınızdan memnun değilseniz tedarikçinizi değiştirererk yüzde 10 ile 25 oranlarında tasarruf edebilir, mevcut tedarikçinize ödediğiniz teminatı alıp 3-4 aylık elektrik faturanızdan tasarruf edebilirsiniz.

Elektrikli aletlerinizi prizde unutmazsanız bu faturanızın yüzde 2 daha karlı olmasını sağlayacaktır.

Çamaşırlarınızı nemliyken ütülemek de elektrik faturasına olumlu yansıyacak adımlardan biri. Ütülemeden önce ütünün fişini çekebilir, çamaşırlarınızı da 60 derece yerine 40 derecede yıkayarak yüzde 55 tasarruf edebilirsiniz.

Ampullerinizi LED ampulle değiştirerek ve temiz tutarak en az yüzde 20 tasarruf sağlayabilirsiniz. Evinizde en çok elektrik harcayan aletlerden bir diğeri de kettle. Kettle'nizi de temiz tutmak ve filtreli kullanabilirsiniz. Buzdolabınızın da ısısını 3 ile 7 derece arasında ayarlayıp arka kısmını havalandırılmış ve tozsuz tutmak gerekiyor. 

Evinizde çift camlı pencereler ve benzer yalıtım sistemlerine geçmek faturada en az yüzde 20 ila 30 tasaaruf anlamına geliyor. 

Tasarruflu beyaz eşyalar kullanmak elektrik faturasında yüzde 50'ye kadar tasarruf imkanı sağlıyor.