Zam sonrası gözler burada! Vatandaşa fatura desteği

Soğuk havaların yaklaşmasının ardından dar gelirli vatandaşlar zamlanan doğalgaz fiyatları ve elektrik faturalarını ödemenin planlarını yapıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıkladığı desteklere son olarak kiracılar da dahil edildi. Peki, kim ne kadar yardım alabilecek? Uygulama ne zaman devreye giriyor? İşte elektrik ve doğalgaz desteklerine ilişkin bilinmesi gerekenler…

Zam sonrası gözler burada! Vatandaşa fatura desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın, kış aylarının yaklaşmasının ardından dar gelirli vatandaşlar için sağlanan Doğal Gaz Tüketim Desteği için başvuruların başladığını açıklamasının ardından gözler alınacak destek tutarlarına çevrildi. 

Tüketici Konfederasyonu Merkezi Enerji Komisyonu Başkanı Abdullah Koç, henüz detayların belli olmadığını ifade ederek geçen yıllarda olduğu gibi uygulamanın brüt asgari ücretin 3'te birinden aşağı gelir düzeyine sahip haneler için geçerli olabileceğini dile getirdi.

Tüketicinin e-Devlet'ten başvurularında sorunlar yaşanabileceği konusunda Abdullah Koç, tüketicinin belli saatlerde başvuru denemelerini sürdürmelerinin faydalı olabileceğini söyledi. Koç, vatandaşın alım gücünün düşük olması nedeniyle yapılan yardımların çok daha geniş kitleye ulaştırılmasını umduklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü, desteğin yıllık 450 lira ile 1.150 lira arasında değişeceğini duyurdu.

Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceklerini aktaran Yanık, sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını söyledi.

Bakan Yanık kapsama kiracıların da dahil edildiğini duyurdu.