Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi? Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı?

Tesla gibi elektrikli araçlara sahip olanlar son zamanlarda "Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi?" sorusunu sıklıkla aratmaya başladı. Elektrikli araçların oto yıkama cihazına sokulduğunda elektrik çarpması yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Peki, Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi? Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı?

Günümüzde elektirikli araçkullanıcılarının sayısında artış yaşandı. Özellikle çevreye duyarlılık ve düşük yakıt maliyeti gibi özellikleri ile ön plana öıkan elektrikli otomobiller, bir rotor sayesinde çalışıyor. Bu rotor döndükçe elektrik akımı oluşuyor ve bu enerji de hareket enerjisine dönüşüyor.

Birçok faydalı özelliği ile ön plana çıkan elektrikli araçların elektrikle çalışmasından kaynaklı olarak, en çok merak edilen soru ise bu araçların nasıl yıkanacağı. Diğer araçlar oto yıkama cihazlarında güvenilir bir şekilde yıkanırlen elektrikli araçların da bu cihazlarda yıkanıp yıkanılmayacağı araştırılıyor. Peki, Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi? Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı?

Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi? Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı? - Resim : 1

ELEKTRİKLİ ARAÇLARI OTO YIKAMA CİHAZINDA YIKAMAK GÜVENLİ Mİ?

Plug-in hibrit ve EV’ler, aynı fosil yakıt kullanan araçlar gibi oto yıkama cihazlarında yıkanabilir. Oto yıkma cihazları oldukça büyük avantajlara sahiptie. En büyük avantajları ise kolaylıklarıdır. Çoğu sistemin geri dönüştürülmüş su kullanması sayesinde su tasarrufu sağlar. Ayrıca, araçların evde yıkanması sonucu temizlik ürünlerinin bahçelere zarar verme riski de ortadan kalkar.

Elektrikli araç sahiplerinin karşılaştığı en büyük sorun, araçtan çıkmaları ile birlikte aracın park vitesine geçiyor olması. Birçok EV’de bu sorunu önleyen çeşitli yöntemler bulunuyor. Tesla da bu problemi çözmek için bir ‘oto yıkma modu’ yayımladı.

Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi? Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı? - Resim : 2

EV’lerin elektrikli parçaları, su girişine karşı mühürlenmiş ve fabrikadan çıkamadan batma testine gibi birçok sık testten geçmiştir. Eğer yine de endişe yaşıyorsanız üreticini kullanım kılavuzunu okumanız tavsiye edilir.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR NASIL YIKANMALI?

Öncelikle yıkama işlemine aracınızın üstünden başlayıp kaportanın her yerini ıslatarak başlamanız gereklidir. Bu özellik kalıcıdır ve özellikle aracınıza yapışmış pisliklerin tazyik ile giderilmesini sağlar. Su aracınızın her tarafına değdikten sonra fırça yardımı ile aracınızı iyice şampuanlamanız gereklidir. Özellikle camların ve aynaların iyice yıkanması tavsiye edilir.

Elektrikli araçları oto yıkama cihazında yıkamak güvenli mi? Elektrikli araçlar nasıl yıkanmalı? - Resim : 3

Ardından, şampuan köpürtülüp fırça ile tepeden tırnağa araca sürülür. En son lastikler ve jantlar köpükle yıkanır. Köpürtülen aracın her yeri tazyikli su ile durulanır. Aracınızın kaportasında köpük kalmamasına dikkat edin. Bir ya da iki dakika araçtaki suların süzülmesi beklenir. İz yapmayan ve kolay kurulayan bir bez seçilir ve araç silinerek kurulanır. Aracınız hazır 😊

Bunlara dikkat!

-Akü şarj olurken arabanızı kesinlikle yıkamayın;

-Motorun veya elektrikli bileşenlerin yanına yüksek basınçlı püskürtme yapmayın

-Çerçevenin altındaki alanı temizlemek için kesinlikle yüksek basınçlı jet kullanmayın

-Elektrikli şarj istasyonunu asla suyla yıkamayın

-Temizlemeden önce tüm konfor ekipmanlarını kapatmayı unutmayın