Elektrikli scooter kullananlar dikkat! Ceza yağıyor!

Sokaklarda sıklıkla görmeye başladığımız kiralık elektrikli scooterları kullananlara ceza yağıyor. Son bir haftada verilen cezalar da arttı. Kiraladığı scooterı karayolunda kullanan sürücülere trafik polisi 130 TL ceza yazıyor.

Elektrikli scooter kullananlar dikkat! Ceza yağıyor!

Son günlerde popülaritesi artın ulaşım aracı elektrikli scooterlar kesilen cezalarla gündeme oturdu. Trafik polisi ekipleri, karayolunda scooter kulanan sürücülere 100 lira üzerinde ceza yazdı.

 Geçtiğimiz günlerde 25 milyon dolar yatırım bularak dünyaya açılmayı planlanan Türk girişim Martı'nın, özellikle sahil yolu civarında kesilen cezalar nedeniyle başı dertte. Trafik polisleri ve trafik zabıta ekipleri karayolunda giden sürücülere 130 TL ceza kesiyor. Ceza tutanağında ise işlenen suçun "Karayolunda elektrikli scooter kullanmak" olduğu görülüyor. Ceza yiyen bir sürücüsü Emir Sönmez, bu tutanağı Twitter hesabı üzerinden paylaşarak "Bugün Martı kullanmaktan ceza yedim" açıklamasında bulundu.  Öte yandan Instagram üzerinde yayın yapan İstanbul Trafik adlı sayfaya gelen bir ihbarda ise, Kadıköy'de Martı'yı karayolunda kullananlara ceza kesildiği ifade edildi. Cezaya tepki gösteren sürücülere ise trafik polisinin, "Yalnızca bisiklet yolunda kullanabilirsiniz" dediği  söylendi.