Elmalı davasına ilişkin peş peşe açıklamalar! Adalet Bakanı duyurdu: İnceleme başlatıldı!

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen çocuk istismarı davasına ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den flaş bir açıklama geldi. Gül, "HSK da konu hakkında inceleme başlattı" ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. HSK da konu hakkında inceleme başlattı" ifadelerine yer verdi.

Antalya’da kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) cinsel istismara uğramasına ilişkin davaya hükümetten ve parti yetkililerinden peş peşe açıklamalar geliyor. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamid Gül, "HSK'nın konuya ilişkin ilişkin inceleme başlattığını" duyurdu.

İnfiale neden olaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Adalet Bakanı Abdulhamid Gül'ün açıklamaları şöyle:

Adalet Bakanı Gül: "Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Hukukta yazılı kurallar kadar maşerî vicdan da esastır. Elmalı Davası’nda belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız."