Dünya hayretle izliyor! Musk'tan bir Bitcoin hamlesi daha

Elon Musk kripto para piyasasına takla attırmaya devam ediyor. Tesla, tam 1,5 milyar dolarlık bitcoin yatırımı ile dünyayı hayrete düşürdü.

Dünya hayretle izliyor! Musk'tan bir Bitcoin hamlesi daha

Son dönem açıklamaları ile kripto para piyasasına takla attıran Elon Musk'tan flaş bir hamle geldi. Tesla şirketi dünyayı hayrete düşüren bir yatırım gerçekleştirdi. Tam 1,5 milyar dolarlık bitcoin yatırımının ardından Bitcoin rekora koşuyor. Tesla hisseleri de dev satın alma işleminin ardından yükselişe geçti. 

SEC kaydı üzerinden öğrenildiği kadarıyla Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil firması Tesla, tam 1,5 milyar dolarlık bitcoin satın aldı. Bu haber ile Bitcoin, 42 bin doların üzerine çıktı. Ancak günü çok daha yüksekte tamamlayacak gibi görünüyor.

Ne olmuştu?

Hatırlarsınız para birimi geçtiğimiz aylarda 42 bin doları geçmişti. Daha sonra ise üç farklı çakılma yaşanmış, kripto para 31 bin dolara gerilemişti. Kısa süre önce ise Elon Musk sayesinde değer tekrardan 36 bin dolara kadar çıkmıştı. Peki o zaman Elon Musk tam olarak ne yapmıştı? 45 milyon takipçisi bulunan ünlü isim, Twitter profiline sadece “bitcoin” yazmıştı.

Elon Musk kripto paralar için geçen günlerde şunları söylemişti: “Bir bitcoin destekçisiyim. Partiye geç kaldım ama bir destekçiyim. Ve sanırım Bitcoin, geleneksel finans uzmanları tarafından geniş kabul görmenin eşiğinde.” cümlelerini kurdu. Elon Musk ayrıca diğer alt coin’ler hakkında pek bilgisi olmadığını ve “Bitcoin’in iyi ve değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Alış 70.326,46
Satış 70.326,47
Değişim 0,00
Son Değer 70.326,47
En yüksek 71.552,06
En düşük 70.007,60
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00