Elon Musk’un Tesla’sı Türkiye’de! Model Y’nin fiyatları belli oldu

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla bugünden itibaren Türkiye’de resmi olarak satışlara başladı. Model Y’nin satış fiyatı 1 milyon 548 bin TL’den başlayacak ve 1 milyon 778 bin TL’ye kadar uzanacak. Şirket ilk teslimatları mayıs ayında gerçekleştirecek.

Elon Musk’un Tesla’sı Türkiye’de! Model Y’nin fiyatları belli oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın elektrikli otomobil markası Tesla, bugünden itibaren Türkiye’de…

Türkiye’de ilk olarak SUV gövde tipine sahip olan ‘Model Y’ satışa çıkarken, şirketin Türkiye için belirlediği fiyatlar dikkat çekti.

Model Y’nin arkadan itişli ve 430 km menzile sahip versiyonu (Standard Range) 1 milyon 548 bin 732 TL’den satışa çıkarılıyor. Çift motorlu ve 533 km menzile sahip versiyonun (Long Range) satış fiyatı 1 milyon 619 bin 532 TL olarak belirlenirken, yine çift motorlu 514 km menzile sahip versiyonun (Performance) fiyatı ise 1 milyon 778 bin 821 TL oldu. Tabi ki bu fiyatların teslimat dönemine göre değişiklik göstereceğini hatırlatmakta fayda var.

Elon Musk’un Tesla’sı Türkiye’de! Model Y’nin fiyatları belli oldu - Resim : 1

ÖN SİPARİŞLER BAŞLIYOR

Türkiye pazarına giren model, Tesla’nın internet sitesinden satın alınabilecek. Ön sipariş bedeli olarak 10 bin TL verilecek. Kalanı ise teslimde gerçekleşecek.

Elon Musk’un Tesla’sı Türkiye’de! Model Y’nin fiyatları belli oldu - Resim : 2

İLK TESLİMAT MAYIS’TA BAŞLIYOR

Tesla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki satış sürecini de sadece internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek. Sipariş vermek için 10 bin TL’lik bir ön ödeme yapılacak. İlk araçlar ise mayıs ayından itibaren teslim edilecek.

Elon Musk’un Tesla’sı Türkiye’de! Model Y’nin fiyatları belli oldu - Resim : 3