Emekli komutan İlhami Erdil toprağa verildi

Deniz Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde 'haksız mal edindiği' ve 'yolsuzluk' yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada ceza alarak rütbesi sökülerek 'Er' yapılan İlhami Erdil, Heybeliada da son yolculuğuna uğurlandı.

Emekli komutan İlhami Erdil toprağa verildi

Zatürre hastalığı nedeniyle 1 buçuk yıldır tedavi gören ve 3 Temmuz'da hayatını kaybeden 85 yaşındaki İlhami Erdil, Heybeliada da son yolculuğuna uğurlandı. Erdil, Heybeliada Camisi'nde İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Heybeliada Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"GÖNLÜMÜZÜN KOMUTANI"

Görev yaptığı sürenin son 5 yılında İlhami Erdil'in yanında bulunan emir Astsubayı Hasan Basri Abidin, "85 yaşında, kendisini 2 gün evvel kaybettik, mekanı cennet olsun. Çok insanı duyguları ön planda, çalıştığı tüm personeli tarafından saygıyla, tevazu ile anılan, sevilen sayılan bir komutanımızdı. Asker demek sadece sırtındaki üniformasıyla olan şahsiyet değil, şu an etrafınızda gördüğünüz onlarca kişinin çoğunu tanıyorum, hepsi asker. Bir vefa borcu bir son vazife için buradalar. Gönül arzu ederdi burada komutanımın da bir askeri törenle uğurlanmasını. Tabi buna karar verecek makam, mevkidekiler böyle uygun görmüşler. Fakat gönlümüzün komutanıdır. 18'inci Deniz Kuvvet Komutanlığını yapmıştır, tarihe bu şekilde geçecektir" dedi.

RÜTBESİ SÖKÜLMÜŞTÜ

24 Ağustos 2001 tarihinde, emekli olduktan birkaç yıl sonra hakkında Deniz Kuvvetleri Komutanı olduğu sırada haksız mal edindiği ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle dava açılan İlhami Erdil, cezaevine konulmuştu. Ayrıca 'oramiral' rütbesinden 'er' rütbesine indirilmişti. Bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra 3 Temmuz 2008 tarihinde serbest kalan Erdil, evli ve bir çocuk babasıydı.