Emekli maaş zammında son oranlar ortaya çıktı! Enflasyon ve refah payı ekleniyor. SSK, Bağkur en düşük emekli maaşı zammı netleşecek

Milyonlarca memur ve emeklinin gelirini artıracak Temmuz maaş zammı için nefesler tutuldu. 5 aylık enflasyon rakamlarına göre şekillenen emekli zam oranı hesaplama tablosu için gözler son veriye çevrilmiş durumda.

Emekli maaş zammında son oranlar ortaya çıktı! Enflasyon ve refah payı ekleniyor. SSK, Bağkur en düşük emekli maaşı zammı netleşecek

2023 Temmuz maaş zammı için kritik haftaya girmek üzereyiz. Emekli ve memur zam oranını belirleyecek 6 aylık enflasyon rakamları önümüzdeki hafta açıklanacak. Milyonların gündeminde ise yeni emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL, yüzde kaç zam yapılacak soruları yer alıyor. Aylıklar yılın ilk yarısına ait enflasyon oranı yanı sıra refah payı ile artış yaşayacak. Çalışmalar Bakanlık bünyesinde hızla devam ederken gözler Vedat Işıkhan son dakika açıklamasına çevrilmiş durumda.

KRİTİK TARİH BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerini her ayın ilk haftasında paylaşıyor. Haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

Bu noktada milyonlarca memur ve emeklinin gözü 5 Temmuz'a çevrilmiş durumda. Önümüzdeki hafta enflasyon farkı ve refah payı belli olacak.

SSK ve Bağ-kur emekli maaşları yılın ilk yarısına ait Ocak-Haziran dönemindeki enflasyon oranına ek olarak refah payı ile artış yaşayacak.

TEMMUZ ZAMMI VE REFAH PAYI İLE NETLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada çalışan, memur ve emekliye müjdeyi şu sözlerle vermişti:

"Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız."