Emekli maaş zammında yarın kritik gün! Uygulanacak formüller masaya yatırılıyor. İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan emekli maaşı açıklaması

Yeni dönemin 8'inci Kabine toplantısı, yarın yapılacak. Emekli maaşı ek zam düzenlemesinin de ele alınacağı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3'lü mekanizma konu ile ilgili hafta içinde hususi bir toplantı yapacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz toplantı öncesi emekli maaşı düzenlemesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emekli maaş zammında yarın kritik gün! Uygulanacak formüller masaya yatırılıyor. İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan emekli maaşı açıklaması

Emekli maaşı ek iyileştirme çalışmaları bu hafta gerçekleştirilecek kritik toplantı öncesinde Kabine'de de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli zammı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 17 milyon emekli için yürütülen emekli zammı çalışmalarında üç ayrı formül masada. Cevdet Yılmaz, emekli zammı konusunda masadaki bu üç formül için dengeleyici bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Olumsuz tahribatı gidermek üzere çok ciddi adımlar attık" dedi.

YARIN KABİNE'DE MASAYA YATIRILACAK

Milyonlarca emeklinin gözü hükümetten gelecek emekli zammı haberinde. Bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3 mekanizmanın çalışmaları sürüyor.

Emekli maaş zammında yarın kritik gün! Uygulanacak formüller masaya yatırılıyor. İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan emekli maaşı açıklaması - Resim : 1

Sabah'ın haberine göre, meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek emekli maaşı düzenlemesinde gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Kabinenin ilk önemli gündem maddesi emeklilere yönelik emekli zammı düzenlemesi olacak.

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı düzenlemesinin ne zaman yapılacağı ve bu konudaki çalışmalar için enflasyonun geniş kesimler üzerinde oluşturduğu olumsuz tahribatı gidermek üzere çok ciddi adımlar attıklarını, emekli maaşı için ek iyileştirmelere gittiklerini belirtti.

Emekli maaş zammında yarın kritik gün! Uygulanacak formüller masaya yatırılıyor. İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan emekli maaşı açıklaması - Resim : 2

YIL SONUN KADAR TAMAMLANABİLİR

Yılbaşı itibarıyla memur maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış olacağını, bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını anlatan Cevdet Yılmaz, "İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" diye konuştu.

Emekli maaş zammında yarın kritik gün! Uygulanacak formüller masaya yatırılıyor. İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan emekli maaşı açıklaması - Resim : 3

"KIDEM TAZMİNATI HAKKINDA BİR ÇALIŞMAMIZ YOK"

Kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin Cevdet Yılmaz, "Şu anda bir çalışmamız yok. Sendikalarla oturup uzlaşmadan, anlaşmadan bir anlayış birliği oluşturmadan bu konularda hiçbir zaman bir adım atmadık, atmayacağız" dedi.