Emekli maaşı 8 yıl sonra kesildi! Borcu görünce şoke oldu! Aldığı tebligatla dünyası başına yıkıldı

Isparta’da SGK’dan emekli olan bir kişinin 8 yıl boyunca aldığı emekli maaşı, 7 Aralık’ta gelen bir tebligatla kesildi. Serpil Kavurt isimli vatandaş, aldığı tebligatla şok yaşarken; bağlanan maaşı faiziyle 205 bin TL olarak geri istendi. Kavurt, “Şok oldum, felç geçiriyordum” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Emekli maaşı 8 yıl sonra kesildi! Borcu görünce şoke oldu! Aldığı tebligatla dünyası başına yıkıldı

Isparta’da emekli olan Serpil Kavurt’a bağlanan emekli maaşı 8 yıl sonra kesildi. Kavurt’a faiziyle 205 bin TL olarak geri ödenmesi istendi. Yaşadıklarını anlatan Kavurt, tebligatı aldığında hastane bahçesinde neredeyse felç geçirecek duruma geldiğini dile getirdi.

Maaşın kesilmesine gerekçe olarak ise tebligatta kanunda öngörülen şartlar yerine gelmediği halde sahte bilgi ve belgelerle aylık bağlanması gösterildi.

"Bu parayı ödeme şansım yok"

Hastanede yatan bir yakınını ziyaret için Antalya’da bulunan Serpil Kavurt, 25 yıl boyunca özel sektörde sigortalı çalıştıktan sonra 2014 yılında emekli olduğunu söyledi.

Emekliliğin feshedilmesinin nedenini araştırmaya devam ettiğini ifade eden Kavurt, “En son çalıştığım, emekli olduğum şirkette kimlik numaram kullanılarak beni kurdukları paravan şirketlerde sigortalı göstermişler. Hangi çalışan, çalışmış olduğu firmanın sigortasını nerden gösteriyor diye araştırma yapıyor mu? Karşılıklı güven çerçevesinde ben işimi yaptım. Alnımın teriyle emekli oldum diye sevinirken bu durumla karşı karşıya kaldım ve mağdurum. CİMER’e de şikayette bulundum. Bu parayı ödeme şansım yok. Borcum var. Bu dava süreci çok uzayacak gibi görünüyor ama benim kaybedecek bir günüm bile yok. Benim yiyip içmeden yaşamam gerekiyor dava sonuçlanıncaya kadar” diye konuştu.

Emekli maaşı 8 yıl sonra kesildi! Borcu görünce şoke oldu! Aldığı tebligatla dünyası başına yıkıldı - Resim : 1