Milyonlar merak ediyor! Emekli maaşına ek zam mı geliyor? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret ve memur maaşlarının netleşmesinin ardından milyonlarca kişinin gözü emekli maaşlarına yapılacak ek zamlara çevrildi. Açıklamalar peş peşe devam ederken vatandaşlar arama motorlarında memur maaşlarına ek zam yapılacak mı? Ne kadar zam yapılacak sorularına yanıt arıyor. Peki TBMM’nin gündeminde yer alan ek zam yapılacak mı? İşte detaylar…

Milyonlar merak ediyor! Emekli maaşına ek zam mı geliyor? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişinin merak ettiği emekli maaşlarına zam konusu en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde bu sıralar emekli maaşlarına ek zam konusu bulunuyor. Peki TBMM’de konuşulan zam oranı ne kadar? Ek zam tutarı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

Milyonlar merak ediyor! Emekli maaşına ek zam mı geliyor? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar... - Resim : 1

EK ZAM GÜNDEMDE

Emekli maaşlarına gelecek olan zam miktarı halen tartışma konusu olurken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi sevince boğduğu belirtildi ve TBMM’nin gündeminde ikinci bir zam konusunun yer aldığı ifade edildi.

Alınan bilgi sonrası 'Emekli maaşına yeni zam mı geliyor?' soruları gündeme taşındı. Bununla beraber Şubat ayında emekli maaşlarına yüzde 54,54 zam yapılmasının talep edildiği ifade edildi.

Yeni yılla beraber dört gözle beklenen emekli maaşı zam miktarı belli olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 2023 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldığı hatırlanıyor.

Milyonlar merak ediyor! Emekli maaşına ek zam mı geliyor? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar... - Resim : 2

2 BİN LİRA DAHA ZAM TALEP EDİLDİ

 Gelen zamla birlikte en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken milyonlarca kişi gelişmeleri yakın takibe aldı. Son bir gelişme ile TBMM'de emekli maaşına 3 bin lira daha zam yapılmasının talep edildiği paylaşıldı.

Gelen zamla birlikte en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken milyonlarca kişi gelişmeleri yakın takibe aldı. Son bir gelişme ile TBMM'de emekli maaşına 3 bin lira daha zam yapılmasının talep edildiği paylaşıldı.

 

 

EMEKLİ MAAŞLARINA 3 BİN TL ZAM AÇIKLAMASI 

Hatay Milletvekili Serkan Topal bu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Topal açıklamalarında en düşük emekli maaşının en az 3 bin TL zam yapılması ve bu şekilde maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ettiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya ‘En düşük emekli aylığı 5.500 lira.’ Bakın, 5.500 lirayla Hatay’dan Ankara’ya sadece git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalı. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek bekliyor. Bu yüzden, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar arkadaşlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin"