Emekli ve memur maaş zammında çifte mutluluk! Zam oranıyla maaşları ikiye katlanacak! Tek tek hesaplayıp duyurdular

Türkiye'de milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği haber geldi. Temmuz ayında açıklanması beklenen maaş zamları ile ilgili ani bir duyuru yapıldı. Memur ve emeklilerin yüzü gülecek. Maaşlarına zam üstüne zam geliyor.

Emekli ve memur maaş zammında çifte mutluluk! Zam oranıyla maaşları ikiye katlanacak! Tek tek hesaplayıp duyurdular

Temmuz ayında belli olacak olan memur ve emekli maaş miktarına ek ödemelerde dahil ediliyor. Maaşlara Temmuz ayında yüzde 6 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. İşte polis, öğretmen, doktor, hemşire ve emeklilere yapılacak olan zam ve güncel maaşları...

Memur ve emekliler için son dakika zam açıklaması yapıldı. Milyonlarca kişi gözünü Temmuz ayının ilk haftasına çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracağız" müjdesini vermesiyle gözler Temmuz'da yapılacak olan zamlara çevrildi. Gelen son dakika bilgisine göre, 22 bin lira için 3 formül gündeme geldi.

İLK FORMÜL ORANSAL ZAM...

A Haber'de yer alan habere göre; şuanda en düşük memur aylığı 11 bin 848 lira seviyesinde bulunuyor. Eğer Temmuz'da yapılacak olan zam oransal olarak uygulanırsa, yaklaşık yüzde 90'a varan artış yapılması bekleniyor. Memurlara mevcut düzenleme kapsamında yüzde 6 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8'i aşan kısmı üzerinden fark hesaplanacak. Çıkacak orana eklenecek refah payı ile zam en düşük memur emeklisi aylığı için yüzde 85.68'e tamamlanacak. Halen aile yardımı dahil 11 bin 848 lira olan en düşük memur maaşı yaklaşık yüzde 85.68 artışla 22 bin lira olacak.

İKİNCİ FORMÜL SEYYANEN+REFAH PAYI

İkinci formüle göre ise taban aylığın artırılması söz konusu olacak. Örneğin: 5 bin lira olarak yapılacak bir seyyanen artış ve bunun üzerine eklenecek yüzde 55 oransal zam ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya tamamlanabilecek.

ÜÇÜNCÜ FORMÜL SEYYANEN

Üçüncü formülde ise oransal artış yerine direkt seyyanen artış söz konusu olacak. Burada da 11 bin 848 liralık en düşük memur maaşına 10 bin lira seviyesinde seyyanen artış yapıldığında aile yardımı dahil en düşük maaş 22 bin liraya yükselecek.