Emekli ve memur maaşlarına yeni düzenleme! OVP tüm hesapları değiştirdi

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş emekli ve memur maaşlarına yapılacak yeni düzenlemenin detaylarını merak ediyordu. Herkesin merakla beklediği Orta Vadeli Program açıklandı. İşte tüm detaylar...

Emekli ve memur maaşlarına yeni düzenleme! OVP tüm hesapları değiştirdi

Açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından geldi. Yılmaz, yaptığı açıklamasında enflasyonun tek haneye düşürülmesinin hedeflendiği ifade edildi. OVP’ye göre vatandaşların kredi kartı kullanımı sınırlandırılarak yeniden düzenlenecek.

2026 ENFLASYON HEDEFİ

Planlanan programa göre enflasyonun 2026 yılında tek haneye düşmüş olması hedefleniyor. 2026 yılında büyümenin yüzde 5’e çıkarılması öngörülen programda kişi başı gelirin ise 14 bin 855 dolara çıkması planlanıyor. Milliyet’in aktarmış olduğu habere göre OVP ile tahmin edilen enflasyon beklentisine göre yeni emekli maaşı ve memur maaşı hesaplama tablosu netleşti.

YENİ MAAŞLARLAR

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program kapsamında yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı. Daha önce Merkez Bankası’nın yüzde 58 olarak açıkladığı enflasyon OVP’de yüzde 65 seviyesinde gerçekleşti.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 55 ORANINDA ZAM

Bu rakam tahmini rakamlar, reel anlamda gerçekleşecek olanı göreceğiz. Ağustos ayı enflasyonu açıklandığında beklentinin çok daha üzerinde bir oranda gerçekleşti. Yeni tahmin yani yüzde 65 oranı üzerinden gittiğimizde memurların alacağı enflasyon farkı yüzde 40.13 oranında olacaktır. Buna yüzde 15 toplu sözleşme zammını da eklediğimizde toplamda yüzde 55 oranında zam alacaklardır.