Emekli zammında oran netleşti! Temmuz ayı işaret ediliyordu.. İşte beklenen rakamlar

Temmuz ayında yapılacak zamlar merakla bekleniyor. Seçim öncesi verilen vaatlerde, memurların, emeklilerin mağdur edilmeyeceği ve asgari ücretin de iyi bir seviyede yükseltileceği ifade edilmişti. Detaylar geldi...

Emekli zammında oran netleşti! Temmuz ayı işaret ediliyordu.. İşte beklenen rakamlar

TÜİK, Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. Mayıs ayı için devlet, doğalgaz faturalarını ücretsiz yapmıştı. Ancak bu durum, enflasyon rakamlarının düşmesini sağladı. Doğalgaz faturaları sıfır olarak kabul edilip işlendiği için enflasyona hiç bir etki sağlamadı. Buna göre enflasyon hesaplarında da farklılıklar doğdu. Eğer Mayıs ayı için doğalgaz faturası ücretsiz olmasaydı, 6 aylık zam oranlarının %20’lere çıkabileceği söyleniyor. Ancak şu anki veriler değerlendirildiğinde, maaşlara yapılacak zam oranı %15 seviyesinde kalıyor.

Pek çok vatandaş büyük bir merakla Haziran ayı enflasyon rakamlarını beklemekte. Haziran ayındaki hesaplamalarla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranları da belli olacak. Asgari ücretin ne kadar olacağı, emekli ve memur maaşları, TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını paylaşmasından sonra belirlenecek.