Emeklilerin beklediği zam bugün netleşiyor! Zamlı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı belli olacak. 3 veri referans alındı

Milyonlarca emeklinin beklediği zam bugün netleşecek. TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası emekliye zam rakamları refah payı hariç kesinleşecek. Sonrasında SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için ek zam belli olacak. 3 veri emekli maaş zammı için referans olacak.

Emeklilerin beklediği zam bugün netleşiyor! Zamlı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı belli olacak. 3 veri referans alındı

Emekli zammı düzenlemesi EYT'lilerin de maaşlarının bağlanması ile 15,5 milyon civarında vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli maaşı zammı rekor ek zamla belirlenecek. TÜİK'in açıklamasıyla 6 aylık enflasyon oranı bugün belli olacak. Bu rakamlar refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı olacak. Nihai zam oranları refah payı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışmayla ortaya çıkacak. Emekliye kademeli zam formülü en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor.

REFAH PAYI HARİÇ EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLUYOR

6 aylık enflasyon oranı 5 Temmuz günü bugün saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla netleşecek. TÜİK 3 Temmuz 2023'te yayımlanacağı duyurulan Haziran ayı enflasyon verilerini Kurban Bayramı nedeniyle 5 Temmuz'da yayımlayacağını daha önce duyurmuştu.

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ İÇİN 3 DEĞER REFERANS OLACAK

  • Ocak döneminde yapılan ek zam artışı
  • Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam oranı burada tüm emekli-memur maaşları için bir referans olacak.
  • Emekliye zam düzenlemesi için asgari ücretin yüzde 15'in üzerinde refah payı ile belirlenmesi bir diğer önemli referans