Emekliliğinde başladı! Kilosu 50 bin TL

Emekli olduktan sonra bir kilo safran alarak işe başlayan Hasan Artan, gramla satılan safranın kilogramından bu yıl, yaklaşık 40-50 bin TL kazanıyor.

Emekliliğinde başladı! Kilosu 50 bin TL

Edirne’de yaşayan emekli Hasan Artan, Safranbolu ziyaretinde ilgisini çektiği için bir kilo safran soğanı satın aldı ve Edirne’de 200 metrekarelik bahçesinde ekmeye başladı. 
Ektiği safrandan iyi verim alan Artan, aktarlarda gramla satılan safranın kilogramının bu yıl, yaklaşık 40-50 bin TL arasında olduğunu söyledi. 

Artan, “Üreticilere tavsiye ediyorum. Farklı ürünlere alternatif olarak safran ekebilirler. Üreticiler, 5 dönüm alana ekilen safran ile 100 dönüm ekilen başka bir ürüne göre daha fazla kazanç sağlayabilirler” diye konuştu.

'100-140 bin çiçekten bir kilo safran elde ediliyor'

Tülek, safran bitkisi ve üretimi ile ilgili de bilgiler vererek, “Burada da gördüğünüz gibi safran kumsal toprakları seven, güney yamaçları güneşi seven bir bitki. Dolayısıyla ağır topraklarda değil, bu tarz değerlendirilmeyen, kumsal, ikinci üçüncü sınıf topraklarda dahi güzel kaliteli verim alındığını görüyoruz.

Yaklaşık 100 bin 140 bin çiçekten bir kilogram civarında safran elde edilebilmekte. Bunun da ekonomik olarak değeri çok fazla.