Emekliye çifte müjde birden! Hem zam hem de ikramiye için gözler Kabine'ye çevrildi. İşte masada konuşulanlar

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş emekli maaşı için bugün açıklanacak müjdeye odaklanmış durumda. Bir süredir konuşulan 100. Yıl Cumhuriyet ikramiyesi için detayların da netleşmesi bekleniyor. Yapılacak iyileştirme ile ilgili de takvim netleşebilir. İşte tüm detaylar...

Emekliye çifte müjde birden! Hem zam hem de ikramiye için gözler Kabine'ye çevrildi. İşte masada konuşulanlar

Türkiye'de milyonlarca emekli bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaları bekliyor. Bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrasında emekliler için bir müjde açıklanacak. Bu müjdenin hem ikramiye hem de iyileştirme olma ihtimali de var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, "İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilerimize açıklayacağız" demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bir süredir devam eden çalışmasının kabine sonrası açıklanacağını ifade etmişti.

İKRAMİYELER MAAŞA GÖRE DEĞİŞEBİLİR

Sabah'ın haberine göre, daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı bürokratları değişik formüller üzerinde çalışmışlardı. Burada seyyanen artış ilave bir oransal düzeltme ve taban maaşın yükseltilmesi gibi formüller öne çıkmıştı. Ardından Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilecek tek seferlik ikramiye gündeme gelmişti. Bu ikramiyenin 1000 TL ile 5000 TL arasında olabileceği hatta daha da yukarıda bir rakamın belirlenebileceği de kulislerde konuşulmuştu. Burada herkese eşit ikramiye ödenebileceği gibi maaşa göre de değişen ikramiye de gündeme gelebilir. Bu ikramiyenin yüzüncü yıla özel olması ve tek seferlik ödenmesi de bekleniyor.

İYİLEŞTİRME TAKVİMİ BELLİ OLACAK

Öte yandan ikramiye dışında yapılacak iyileştirme ile ilgili çalışmaların da neticelenmesi bekleniyor. Burada yapılacak iyileştirmenin hayata geçmesiyle ilgili takvim de netleşecek. Alınan karar ile ilgili yasal düzenleme yapıldıktan sonra TBMM'ye gönderilecek ve orada görüşüldükten sonra yasalaşma süreci başlayacak. Bu noktada yapılacak iyileştirmenin hayata geçmesiyle ilgili tarih de yasal düzenlemenin içinde yer alacak.