Emekli Bayram İkramiyesi 2023’te ne kadar olacak? 2023 bayram ikramiyesi belli oldu mu, zam geldi mi?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye çifte zam müjdesi, peş peşe alınacak. Zam oranı için hükümet harekete geçti. Yeni zam oranı için kolları sıvayan hükümet 2023 yılında zamlı olarak dağıtılacak bayram ikramiyeleri için çalışmalara başladı. Peki, Emekli Bayram İkramiyesi 2023’te ne kadar olacak? 2023 bayram ikramiyesi belli oldu mu, zam geldi mi? Bayram ikramiyesi zammı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Emekli Bayram İkramiyesi 2023’te ne kadar olacak? 2023 bayram ikramiyesi belli oldu mu, zam geldi mi?

Emeklilere sevindiren gelişme! Artıyor, emekliye bayram müjdesi geliyor. Dev zam yolda. İkramiyeler artacak, peş peşe alınacak.  Emekliye yılda iki kez olmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenen ikramiyelerde artış için hükümet kolları sıvadı.  Ramazan ayına kısa bir süre kala, emeklinin gündeminde bayram ikramiyesi yer alıyor. Ramazan Bayramı'nın hemen öncesinde emeklinin hesabına yatırılacak olan bayram ikramiyelerinin ne kadar artacağı merak konusu olurken, emekliuye yapılacak bayram düzenlemesi ise bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2023’TE NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zam sonrasında ikramiyelerde de artış beklentisi oluştu.  Emeklilere 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerinin 2800 TL’ye kadar çıkması bekleniyor. Emeklilere yılbaşında olduğu gibi yüzde 30’luk bir ikramiye zammı yapılırsa, emekli bayram ikramiyesi 1430 TL olacak. Buna göre, hesaplara Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplamda 2860 lira ikramiye yatacak.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan Cuma günü başlayacak. Bayram ikramiyesinin 20 Nisan’a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Kanuna göre, bayramın içinde bulunduğu ayda SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere bayram ikramiyesi ödeniyor. Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alıyor.