Emektar öğretmen, 26 yıldır aynı okulda! Yetiştirdiği 4 öğrencisiyle aynı okulda meslektaş oldu!

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Orhan Öğretmen için bugünün ayrı bir yeri var. Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesinde bulunan İsmet Alkan Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 50 yaşındaki Orhan Yıldız, 26 yıldır aynı okulda öğrenci yetiştiriyor. Bugüne kadar sayısız öğrencisini meslek sahibi yapan öğretmen, dört öğrencisi ile meslektaş olarak aynı okulda görev yapıyor.

Emektar öğretmen, 26 yıldır aynı okulda! Yetiştirdiği 4 öğrencisiyle aynı okulda meslektaş oldu!

26 yıldır hiç tayin istemeyen öğretmen Yıldız, "İlk görev yerim olan Edirne'de 2 yıl kaldım. Daha sonra da gönüllü olarak Hakkari'yi tercih ettim. Bu benim başarılı olma isteğimden devletime, milletime vefa, minnet ve şükran duygularımı ödeme arzumdan kaynaklanıyor" dedi. 

Emektar öğretmen, 26 yıldır aynı okulda! Yetiştirdiği 4 öğrencisiyle aynı okulda meslektaş oldu! - Resim : 1

2 yıl Edirne görevinden sonra 26 yıl Hakkari

Aksaray'da doğup büyüyen 5 kardeşin en büyüğü olan ve bugüne kadar hiç evlenmeyen İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız, 1996 yılında Edirne'de İngilizce öğretmeni olarak göreve başladı. Yıldız, 2 yıl sonra da Yüksekova ilçesi İsmet Alkan Anadolu Lisesi'ne atandı. Tayin isteğinde bulunmayan Yıldız, 26 yıldır aynı okulda görev yapıyor. Yüzlerce öğrencisini meslek sahibi yapan Yıldız, 4 öğrencisi ile de meslektaş olarak aynı okulda çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Emektar öğretmen, 26 yıldır aynı okulda! Yetiştirdiği 4 öğrencisiyle aynı okulda meslektaş oldu! - Resim : 2

Tatillerinde bile Yüksekova'da!

Ara ve yaz tatillerini bile Yüksekova'da geçiren Yıldız, öğretmenlik mesleğinin gönül işi olduğunu belirtirken, geliş amacının ise millete ve devlete olan vefa ve minnet borcundan kaynaklandığını söyledi. Bundan sonra da ilçeden ayrılmayı düşünmeyen Yıldız, "Gönlümde doğuda görev yapmak geçiyordu. Daha sonra da gönüllü olarak Hakkari'yi tercih ettim. Tam 26 yıldır aynı okulda görev yapıyorum. Bu benim başarılı olma isteğimden devletime, milletime vefa, minnet ve şükran duygularımı ödeme arzumdan kaynaklanıyor. Mezun ettiğim öğrencilerim şimdi benle beraber aynı okulda derslere giriyor. Bundan mutluluk duyuyorum. Ayrıca kendi öğrencimle birlikte çalışmak benim için ayrı bir his. Ara tatil ve yaz tatillerde bile gitmedim. Hep öğrencilerimle burada yaşadım. Her öğrencimin sıkıntısına koştum. Öğrencilerim mutlu olunca bu durum beni buraya daha çok bağlıyor" diye konuştu. 

Emektar öğretmen, 26 yıldır aynı okulda! Yetiştirdiği 4 öğrencisiyle aynı okulda meslektaş oldu! - Resim : 3

Meslektaşlarına seslendi: "Geldiklerinde son derece de memnun olacaklardır"

Yüksekova ilçesinin küçük ve sıcak ilişkilerin hakim olduğu özel bir yer olduğunu anlatan Yıldız, "İnsanların misafirperverliği, samimiyeti, sıcaklığı ön plana çıkıyor. Güzel bir yer. Meslektaşlarıma burayı öneriyorum. Geldiklerinde son derece de memnun olacaklardır. Burada sıcak ve samimi ilişkiler egemendir. Öğrencilerimizle, velilerimizle, iradecilerimizle ve vatandaşlarımızla ele ele yıllardır çalışıyoruz. Okulumda memnun olduğum için 26 yıldır hep buradayım. Hiç okul değiştirmedim. Burada ayrılmayı hiç düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.