Emine Erdoğan’ın çağrısıyla gerçekleştirildi… Fahrettin Altun’dan “Filistin için Tek Yürek” vurgusu: Uluslararası alanda sesin yükselmesine vesile oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Filistin için Tek Yürek" buluşmasının önemine vurgu yaptı. Fahrettin Altun, buluşmanın, Gazze Şeridi’nde yapılan katliama karşı uluslararası alanda çok güçlü bir sesin yükselmesine vesile olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan’ın çağrısıyla gerçekleştirildi… Fahrettin Altun’dan “Filistin için Tek Yürek” vurgusu: Uluslararası alanda sesin yükselmesine vesile oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Filistin için Tek Yürek" buluşmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Fahrettin Altun, "Filistin için Tek Yürek" buluşmasının önemine vurgu yaptı. Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmanın, Gazze’de yapılan katliama karşı uluslararası alanda çok güçlü bir sesin yükselmesine vesile olduğunu vurgulayarak "Bu ses, insanlığın ortak vicdanının sesidir" dedi.

 

Emine Erdoğan’ın çağrısıyla gerçekleştirildi… Fahrettin Altun’dan “Filistin için Tek Yürek” vurgusu: Uluslararası alanda sesin yükselmesine vesile oldu - Resim : 2

Fahrettin Altun mesajında, Emine Erdoğan'ın çağrısını da hatırlattı.

Fahrettin Altun’un paylaşımının tamamı şu şekilde:

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin ev sahipliğinde birçok ülkeden devlet ve hükûmet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen "Filistin İçin Tek Yürek" konulu zirve, İsrail tarafından Gazze’de yapılan katliama karşı uluslararası alanda çok güçlü bir sesin yükselmesine vesile oldu.

Bu ses, insanlığın ortak vicdanının sesidir. Zirve sonunda Sayın Emine Erdoğan’ın çağrı metninde vurgulandığı gibi “Gazze’de süren katliamları durdurmak için derhal ve topyekün harekete geçilmeli, Gazze’de okul hastane ve diğer tıbbi tesisler, mülteci kampları, BM tesisleri ve ibadethaneler dahil tüm sivil yerleşim yerlerini hedef alan İsrail saldırıları derhal durdurulmalıdır.”

Emine Erdoğan’ın çağrısıyla gerçekleştirildi… Fahrettin Altun’dan “Filistin için Tek Yürek” vurgusu: Uluslararası alanda sesin yükselmesine vesile oldu - Resim : 3

ÖZEL KİTAP HAZIRLANDI

Zirveye özel olarak hazırlanan "İşgal Altındaki Filistin'in Haklı Davasında Türkiye'nin Barış Diplomasisi" kitabı da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde Türkiye’nin Filistin davası mücadelesini kayıt altına alan önemli bir eser olarak öne çıkmıştır.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde hazırlanan kitap, İsrail-Filistin meselesinin tarihinden günümüze kadar olan gelişmelere odaklanarak Türkiye'nin barış diplomasisini vurgulamaktadır.

Zirve marjında hazırlanan "Gazze: Direnen İnsanlık" isimli sergi de katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kitabın takdim yazısında da ifade ettiği gibi...

"Geçmişten günümüze zulme uğrayanın yanında, zalimin karşısında olan mazlumlara kucak açan Türkiye, bugün de masum ve mazlum Filistin halkının yanında durmaktadır. Gazze'de tüm dünyanın gözleri önünde yapılan katliamların durdurulması, bizim hem insani vazifemiz hem de inancımızın bir gereğidir."